2023-07-13 212 瀏覽
|前菜|八爪魚:爽口咬落彈牙有嚼頭免治雞肉明太子醬:好軟滑配埋明太子醬好惹味~|煙薰平政魚|十分有驚喜嘅一道菜~用一個木盒上,侍應打開蓋後煙同煙薰香除除飄散~一咬魚生好香濃煙薰嘅味道,但不失魚嘅鮮味~口感好油潤😘|備長炭燒深海池魚|炭燒過魚皮魚味特別濃郁,上面配洋蔥、醃制過嘅大蔥,愈食愈開胃~😚|紫蘇拖羅|用紫菜、紫蘇、加埋紫蘇醬夾住拖羅食,原來係咁好食!😋|煙薰和牛|將和牛切粒6面都煎香,中間粉嫩~入口即融!果種和牛係口腔充斥嘅感覺一食難忘~🤩隨後嘅係壽司系列😁鱸魚壽司:味道清甜肉質較細膩~鮑魚壽司:刺身上十分新鮮爽口~魷魚壽司:切開花紋更令醬汁容易滲入~好鮮味赤竹蝦壽司:特別爽口有嚼頭關青魚:腍軟而魚味較重較香濃燒拖羅:超肥美超滿足~|海膽配赤鮑|赤鮑微甜咬落啜牙,連海膽一切食層次提升超好味~☺️鮑魚肝醬飯,海膽淡雪鹽 唔會太咸但能夠提海膽鮮味|鉄火卷|赤身用醬汁醃過特別腍滑,易咬易入口~|真鯛清湯|我個人鍾意清清地嘅魚湯,裡面有真鯛、冬瓜、清熱一流~甜品用柚子雪芭同鮮甜多汁嘅日本產蜜瓜作結,酸酸甜甜又唔膩~十分推介☺️
|前菜|
八爪魚:爽口咬落彈牙有嚼頭
免治雞肉明太子醬:好軟滑配埋明太子醬好惹味~

|煙薰平政魚|

|備長炭燒深海池魚|

|紫蘇拖羅|
用紫菜、紫蘇、加埋紫蘇醬夾住拖羅食,原來係咁好食!😋

|煙薰和牛|

隨後嘅係壽司系列😁
鱸魚壽司:味道清甜肉質較細膩~
鮑魚壽司刺身上十分新鮮爽口~
魷魚壽司:切開花紋更令醬汁容易滲入~好鮮味
赤竹蝦壽司:特別爽口有嚼頭
關青魚:腍軟而魚味較重較香濃
燒拖羅:超肥美超滿足~

|海膽配赤鮑|
赤鮑微甜咬落啜牙,連海膽一切食層次提升超好味~☺️
鮑魚肝醬飯,海膽淡雪鹽 唔會太咸但能夠提海膽鮮味

|鉄火卷|
赤身用醬汁醃過特別腍滑,易咬易入口~

|真鯛清湯|
我個人鍾意清清地嘅魚湯,裡面有真鯛、冬瓜、清熱一流~