2011-08-12 38 瀏覽
今日出開尖沙咀記起一風堂, 就同娘親揀左係到食拎籌 135, 但係嗌到 7x, 於是出左去行下街先番黎嗌到 136 但係 waitress 好好人即刻比我地補左位先即刻入得嗌野食係開飯睇得多, 一定嗌白丸元味同赤完新味先啦加埋溏沁蛋, 可惜溏沁蛋 1d 都唔糖沁 由於媽媽唔記得嗌走青, 所以面黎到個時佢係到 "筆" 走 d 蔥waiter 超細心, 一見到娘親咁做, 即刻主動黎幫佢換過碗面唔係拎入去 "筆" 走 d 蔥就算, 而係煮過碗!咁好服務, 抵佢咁好生意! 不過由於我地食野淡味, 所以覺得太濃味但係整體黎講係可以接受而且 d 叉燒真係有 match 過?白丸既瘦 d, 赤丸既一層肉一層脂肪, 正! 可惜覺得林左少少, 硬番 dd 會更正赤丸如樓下所講, 真係見到一粒粒肥膏!揀左硬 d 既面, 不過有少少未熟得透既 feel lol餃子真係鎖唒 d 肉汁係入面, 皮薄胡麻青瓜係 waitress 介紹的, 真係意外驚喜!青瓜入口爽脆, 食落去好香, 可能係佢落左味粉既關係吧, 但係我未食過咁好食既青瓜得兩個人食, 嗌唔到咁多, 下次一定會黎食叉燒包!見到隔離對情侶係到幫叉燒包影寫
今日出開尖沙咀記起一風堂, 就同娘親揀左係到食
拎籌 135, 但係嗌到 7x, 於是出左去行下街先
番黎嗌到 136

但係 waitress 好好人即刻比我地補左位先
即刻入得嗌野食

係開飯睇得多, 一定嗌白丸元味同赤完新味先啦
加埋溏沁蛋, 可惜溏沁蛋 1d 都唔糖沁

唔係拎入去 "筆" 走 d 蔥就算, 而係煮過碗!
咁好服務, 抵佢咁好生意!

不過由於我地食野淡味, 所以覺得太濃味
但係整體黎講係可以接受
而且 d 叉燒真係有 match 過?
白丸既瘦 d, 赤丸既一層肉一層脂肪, 正!

可惜覺得林左少少, 硬番 dd 會更正
赤丸如樓下所講, 真係見到一粒粒肥膏!
揀左硬 d 既面, 不過有少少未熟得透既 feel lol
餃子真係鎖唒 d 肉汁係入面, 皮薄
胡麻青瓜係 waitress 介紹的, 真係意外驚喜!
得兩個人食, 嗌唔到咁多, 下次一定會黎食叉燒包!
見到隔離對情侶係到幫叉燒包影寫真 xdd
2011-08-12
30 分鐘 (堂食)