2008-07-22 5 瀏覽
大約一年前的不快經歷,令我係一年後先再有信心走入去食飯昨晚和男友大約八時多到達睇見d二人餐唔太吸引所以散叫問佢有無dinner set佢先至拎另一個餐牌出黎,呢個有d扣分了兩個人叫左:燒豬頸肉凍蒙+越南春卷(小食、兩條)+珍多冰 $41燒豬頸肉好味,好香口,但d蒙的份量較少,但因有小食送,所以一個人食都應該夠飽的越南春卷應該係即炸的,好熱,但又令人忍唔住立即吞落肚(結果今朝起身發現生飛滋了)入面有d芋絲、冬菇絲etc.味道都幾豐富,配埋生菜食,好味珍多冰就普通啦,個人黎計偏甜法式牛柳粒炒紅飯+咸檸梳打 $43呢個賣相好靚,但一食之下...只不過是黑椒牛柳粒配西炒飯d黑椒味好重,食唔到牛味,d牛肉好''林'',俾d梳打粉''na''得好緊要,唔太得開頭以為個炒飯係紅米飯,點知係西炒飯可幸味道唔錯,有d蛋同蕃茄一齊炒,都幾開胃咸檸梳打都係一般啦,都夠味的豉椒香葉炒蜆 $48呢個係必食,佢一送到黎,好大碟呀!!蜆肥美又無沙,有d仲幾大隻下添味道辣辣地,好好味,物超所值今的的食物同服務明顯地比我上年黎食好好多個男侍應雖然木口木面,但服務好好,見我地搵唔到位放蜆殼即時拎兩隻碟仔俾我地一
大約一年前的不快經歷,令我係一年後先再有信心走入去食飯
昨晚和男友大約八時多到達
睇見d二人餐唔太吸引所以散叫

兩個人叫左:
燒豬頸肉凍蒙+越南春卷(小食、兩條)+珍多冰 $41
入面有d芋絲、冬菇絲etc.味道都幾豐富,配埋生菜食,好味
珍多冰就普通啦,個人黎計偏甜

法式牛柳粒炒紅飯+咸檸梳打 $43
呢個賣相好靚,但一食之下...
只不過是黑椒牛柳粒配西炒飯
開頭以為個炒飯係紅米飯,點知係西炒飯
可幸味道唔錯,有d蛋同蕃茄一齊炒,都幾開胃
咸檸梳打都係一般啦,都夠味的

豉椒香葉炒蜆 $48
呢個係必食,佢一送到黎,好大碟呀!!
蜆肥美又無沙,有d仲幾大隻下添
味道辣辣地,好好味,物超所值

今的的食物同服務明顯地比我上年黎食好好多
一定會再黎幫襯