2015-08-17
平時同朋友搵串燒食多數都會去旺角因為夠就腳,今次發現呢間喺旺角長沙街新開嘅一品燒,膽粗粗入去試,估唔到咁有驚喜!平時唔打食評,都要打返篇!首先,講咗海鮮先!呢到啲海鮮燒得好好,嗰條火箭魷魚勁大隻,成條上嗰吓好震撼。唔單止賣相,味道都正!好鮮味!另外,燒黃立倉同芝士燒蠔都好有質素。黃立食外脆內軟又唔會太熟,又係好有鮮味!芝士燒蠔火喉啱啱好,平時少食蠔嘅我都覺得好食!仲有一樣要勁讚嘅係蟶子皇,勁大隻仲要勁新鮮!juicy 又彈牙!加小小蒜蓉吊吊味,仲好食!講完海鮮講吓肉。啲肉類雖然唔及海鮮,但都係好食(只係海鮮太好食)。本人首推牛舌,鹽度適中,唔似一般串燒咁咸。中意羊嘅一定食個蒙古羊架,勁有羊味!(掛住食冇影相)最後,食得串燒梗係要飲啤酒啦。估你唔到嘅係一間咁細嘅鋪頭,竟然係賣生啤1664同埋Hoegaarden!勁有品味囉!3個人食咁多嘢,埋單每人都係百六蚊,有酒飲,超!級!抵!老闆仲畀咗張卡片我,話下次再嚟有八折呀!惟一要彈嘅,我諗係我果枱近門口,啲人出出入入有啲熱囉。我諗下次坐入啲應該好好多,冬天應該勁正!以後同朋友宵夜又有一個好去處,肯定會再幫襯!
芝士燒蠔火喉啱啱好,平時少食蠔嘅我都覺得好食!
中意羊嘅一定食個蒙古羊架,勁有羊味!(掛住食冇影相)
以後同朋友宵夜又有一個好去處,肯定會再幫襯!