2016-08-15 1283 瀏覽
食物分量唔多,味道一般,香料亦唔夠惹味,番薯仔同d花枝丸都燒到膿左,仲有d乾添,雞肉棒$22同雞軟骨$18(大概呢d價錢啦),得一串,相對太貴喇。蒜蓉茄子一半膿,一半未熟透,個蒜蓉蠔$40+勁細粒,d蒜蓉又生,帶唔到想要個香蒜感覺出黎。冇評論講得甘平,靚,正。只可以講過得去
上網見到好評都叫多星期五晚上就約左朋友去試點知就中伏了成晚無影相,因為啲食物太唔得了我地叫左:玉子燒 $18燒燶左芝士扇貝$4x扇貝肉縮哂水,啲芝士都燒到乾哂, 好好奇之前啲「好評食家」點食到拉芝..????燒牛扒 $42賣相都係燶,但出奇幾好食, 好香油脂味. 但一碟細過我手掌的牛扒收42 我覺得幾貴雞軟骨$1x燒到好乾好燶...炸芝士年糕一啲都唔煙韌餃子雞翼超細隻,又燒燶。入面啲餡唔知係咩, 無味又唔好食燒菠蘿不過不失,好彩無燒燶囉因為無影到相(完全不值得影)所以借用返之前食評啲相真係燒到好乾好燶😓😓😓店舖比我感覺好唔專業做串燒差不多所有食物都燒焦食材質素偏下完全不建議🈲🈲🈲
上網見到好評都叫多
星期五晚上就約左朋友去試
點知就中伏了

成晚無影相,因為啲食物太唔得了
我地叫左:

玉子燒 $18
燒燶左
芝士扇貝$4x

燒牛扒 $42
雞軟骨$1x
燒到好乾好燶...
炸芝士年糕
一啲都唔煙韌
餃子雞翼
超細隻,又燒燶。入面啲餡唔知係咩, 無味又唔好食
燒菠蘿
不過不失,好彩無燒燶囉

因為無影到相(完全不值得影)
所以借用返之前食評啲相
真係燒到好乾好燶😓😓😓
店舖比我感覺好唔專業
做串燒差不多所有食物都燒焦
食材質素偏下

完全不建議🈲🈲🈲

2016-03-16 1578 瀏覽
我同朋友成日都係旺角搵好野食😋今次俾我地search到離我地好近既間泰式燒烤,感覺上不錯,所以就去左呢到食dinner。一黎到,服務員幾好客,笑臉迎人...之後再睇下張餐牌,食品款式多樣化,而且價格可以接受。 我地點左蒜蓉燒扇貝 $40 黎到既時候蒜味好香,岩岩整出黎,扇貝好新鮮,連住個殼,一啖一粒,連埋切碎左既蒜蓉同蔥粒食落去,好味!👍🏻👍🏻之後點了芝士燒生蠔 $72 呢度食價錢比出面平~ 芝士鋪滿係生蠔上面,見到都想食😂😂,生吃的生蠔通常都好腥,令到我驚😂呢個加左芝士,增加左味覺既享受,仲有一隻先$18😝😝所以都忍唔到叫多碟😆😆😆令本來少食生蠔既我都食返兩隻👍🏻 我地之後就點咗「一品軟牛舌」🐮🐮🐄 餐牌到headline 咗黃色顯示住佢係招牌菜,去一間餐廳食野一家會食佢嘅招牌菜。🙆🏻🙆🏻🙆🏻 我地點咗3串黎食,價錢有啲貴~ 味道方面: 食落去又香又軟,唔會感到太韌,而且肉汁鎖住係牛舌裡面,再加上佢上面散上調味料,咸咸的味道,吃牛舌越吃越起勁。👍🏻👍🏻😍😍   之後,「一品燒牛扒」都係呢間餐廳的招牌菜,價錢算係比較平。佢的特色係全熟而不韌,反而
我同朋友成日都係旺角搵好野食😋

一黎到,服務員幾好客,笑臉迎人...

之後再睇下張餐牌,食品款式多樣化,

而且價格可以接受。

我地點左蒜蓉燒扇貝 $40

之後點了芝士燒生蠔 $72

我地之後就點咗「一品軟牛舌」🐮🐮🐄

之後,「一品燒牛扒」都係呢間餐廳的招牌菜,價錢算係比較平。佢的特色係全熟而不韌,反而有啲軟😚😚😚 平時食的牛扒都是medium 或者係7成熟,因為我怕全熟的牛扒好難咬又勁韌! 再加上點一啲芥末黎食,芥末同牛扒的味道挺配合,味道不錯。😊😘😘

另外,「沙爹八爪魚鬚」都幾好食,八爪魚好有咬口,口感比較彈牙,再配上沙爹醬,令個八爪魚食落有啲辣味,香辣香辣😋😋😋🌶
2016-03-08
  • 芝士燒扇貝
  • 黃金蒜蓉燒蠔
2016-03-13 1022 瀏覽
途經油麻地,驚覺附近多了不少串燒店,酷愛串燒的我當然入內品嚐。當時還未到宵夜時候,所以人客不算多,不用等候便即可入座。室內環境:整潔乾淨,播放著泰文音樂較有特色。餐牌:尚算多選擇,這是其中一面。食物質素:由於是即叫即燒,所以需要等候,調味料不會過濃蓋過食物本身味道,整體不俗,對得起這個價錢。招牌蒜蓉燒茄子 HK$36是原條茄子!份量十足!雖然只是用蒜蓉燒,但已經非常香口惹味。值得一讚的是蒜蓉份量適中,並沒有蓋過茄子本身的甜味。原條火箭魷魚 HK$78魷魚配以燒汁燒,簡單卻吃出最原始的美味!一上桌時已香氣撲鼻,面燒得香脆,卻不會過於乾身仍保留到彈牙口感,層次豐富,特別是吃魷魚鬚的時候,還吃到點點炭燒香味。推介!燒羊架 HK$68羊架沒有太大羶味,而且燒得不乾身,肉很嫩滑多汁,香草味濃,略嫌份量較少唔夠候。芝士燒扇貝(4隻)HK$44本人酷愛芝士,你看!真!是拉出芝士來!扇貝新鮮,混合芝士口感彈牙。燒牛舌 HK$28很軟身,微辣同時亦保留到牛舌味道,十分惹味脆皮雞皮 HK$24吃得出雞皮是先炸過,所以很脆很香口。牛柳粒串 HK$32味道不錯醬燒雞翼 HK$36較輕炭燒味,多了一份醬汁口感j
當時還未到宵夜時候,所以人客不算多,不用等候便即可入座。

室內環境:整潔乾淨,播放著泰文音樂較有特色。
餐牌:尚算多選擇,這是其中一面。
招牌蒜蓉燒茄子
招牌蒜蓉燒茄子 HK$36
值得一讚的是蒜蓉份量適中,並沒有蓋過茄子本身的甜味。
原條火箭魷魚
原條火箭魷魚 HK$78
魷魚配以燒汁燒,簡單卻吃出最原始的美味!
燒羊架 HK$68
芝士燒扇貝
芝士燒扇貝
芝士燒扇貝(4隻)HK$44

燒牛舌
燒牛舌 HK$28

很軟身,微辣同時亦保留到牛舌味道,十分惹味
脆皮雞皮
脆皮雞皮 HK$24
吃得出雞皮是先炸過,所以很脆很香口。
牛柳粒串
牛柳粒串 HK$32
味道不錯
醬燒雞翼
醬燒雞翼 HK$36
較輕炭燒味,多了一份醬汁口感juicy
雞軟骨
雞軟骨(右) HK$26
很失望,吃到點點雪藏味
2016-02-23
招牌蒜蓉燒茄子
原條火箭魷魚
2016-03-12 572 瀏覽
平時燒烤都係去沙灘或者係去長洲租度假屋, 一齊吹水燒野食... 但食完總會係成身燒烤味, 有d難嗅又幾惡頂! 今日我地得4個朋友仔去dinner, 想食燒烤野但又無咁多人一齊去BBQ, 行完旺角去油麻地就俾我地發現左呢間燒烤店, 真係好開心^^ 呢度專門做泰式既燒烤串燒, 當中都有西化燒烤食品, 而且價錢又合理, 任我地慢慢簡^^ 3. 泰式炸春卷 ($42)一開始就叫左1客春卷~ 春卷炸完之後就切開哂一小舊一小舊, 有好多材料係入面, 個春卷皮仲係薄薄的一層, 真係睇見到流哂口水^^ 食落一點都唔覺得油膩, 外皮十分脆, 裡面餡料暖暖地, 是挺好的小吃! 026. 7吋海蝦 ($48)店員很照顧食客, 早把海蝦頭上的尖角剪掉了, 避免食既時候唔為意吉親^^ 海蝦外層灑上左一層味粉, 我把味粉都啜光光, 才把蝦剝開來吃~ 海蝦肉很新鮮, 而且肉質很甜美滑嫩^^ 009. 燒韮菜 ($18)從來未試過燒烤燒菜類, 所以想試下呢個燒韮菜! 面上灑上左好多好多辣辣地既調味料, 食落好香,韮菜吃落挺爽口, 會食到有”索索聲”! 微辣的味道令我吃完一條又再夾一條, 吃到停

3. 泰式炸春卷 ($42)

026. 7吋海蝦 ($48)

009. 燒韮菜 ($18)

從來未試過燒烤燒菜類, 所以想試下呢個燒韮菜! 面上灑上左好多好多辣辣地既調味料, 食落好香,韮菜吃落挺爽口, 會食到有”索索聲”! 微辣的味道令我吃完一條又再夾一條, 吃到停不了><

021. 原條燒秋刀魚 ($38)

燒出來的魚油十分香, 秋刀魚雖然多刺, 但就挺鮮味的! 加上有檸檬汁, 淋上燒到香噴噴既秋刀魚, 咸咸酸酸的, 很開胃!

21. 沙爹雞腎 ($24)

雞腎都算係幾大粒^^ 每粒都好爽口, 咀嚼得津津有味~ 另外有一碟仔沙爹醬沾雞腎黎食, 味道不錯! 若果係配芥末醬應該會更加配合^^~
2016-03-10 825 瀏覽
喺油麻地 砵蘭街嗰幾條橫街 有好多細細間既食店, 好似茶餐廳 , 麵店, 車仔麵等等, 其中比較特別就係其中一條橫街 有一間食串燒既地方 食店好細 得4,5, 張細枱, 以食燒烤為主,得意既係 仲可以野泰菜, 但我地主要想食燒烤。 於是我地就點左野飲 黃老吉食物方面 點左芝士燒扇貝 4 隻扇貝 上面有濃厚既芝士痴住 邪惡之選燒中虎蝦 虎蝦夠新鮮 配以 蝦殼上面既海鹽味都唔錯原條火箭魷魚 魷魚煙un彈牙, 魷魚 新鮮 , 而醃料少辣 又不會太咸 正餃子雞翼 雞翼 入面包住豬肉料 豬肉有d肥膏 出面既雞翼 好香是油味 同雞翼夠肥味 燒小牛扒 牛扒肌肉量多 . 咬落去比較un但又有d肉汁既juicy醬燒豬頸肉 超爽口 既豬頸肉 厚切 出面用左七味粉去燒 正!涼伴海淅 以前菜黎計係一個幾好既選擇, 少少辣夠凍同爽口 yummy 胡麻冷烏冬 好大碟 烏冬係似稻庭烏冬 用左芝麻醬去凍撈烏冬 芝麻味夠出 但又不會過甜 呢個都係推介之選, 整體黎講 食店環境正常 , 細但整齊 食物以燒烤為主, 燒烤除左要撑握下火喉外 醬料都好緊要, 佢放上去肉既醬料比較特別 令我印象深刻, 若下次有機會經過 我都會食
食物方面 點左
芝士燒扇貝 4 隻扇貝 上面有濃厚既芝士痴住 邪惡之選
燒中虎蝦 虎蝦夠新鮮 配以 蝦殼上面既海鹽味都唔錯
整體黎講 食店環境正常 , 細但整齊 食物以燒烤為主, 燒烤除左要撑握下火喉外 醬料都好緊要, 佢放上去肉既醬料比較特別 令我印象深刻, 若下次有機會經過 我都會食番兩串串燒

2016-03-07
2016-03-07 279 瀏覽
Me and my boyfriend were looking for something to eat for dinner. We accidently walked into this street which was full of skewer shops so we decided to choose one and try. We chose this newly open one because there were some seats available.Chinese chive came first, this is one of my favourite item. The chinese chive was quite tasty but it was a bit spicy though. It was easy to chew and not grassy at all. Scallops were quite nice. They were cooked with lots of garlic which I love. The scallop

Scallops were quite nice. They were cooked with lots of garlic which I love. The scallops were soft and easy to chew but a bit small though.

Chicken cartillage was salty and crispy. I like the chewy texture.The beef fillet was so yummy. The beef was tender and juicy.

The white eel was delicious! The eel was sososo soft and smooth; the skin was crispy. It wasn't fishy at all.

The chicken skin was so dry. It was so crunchy that it felt like eating potato chips.

The clams were soft and easy to take out from the shell. They added lots of garlic and pepper to cook them.

I quite like the capelin fish, they were very crispy. I was able to eat everything including the head and tail. There were lots of roe.

The egg skewer was so sweet but my boyfriend liked them very much. The egg was thick and eggy. The texture was quite rough and I found it super sweet.
2016-02-25
2016-03-07 436 瀏覽
平時食串燒多數係街邊,一係就係啲日本野食日式串燒。呢間餐廳主打串燒,而且有得坐係到食,無限時,岩哂同朋友傾計聚舊,串燒既款式都有好多,有丸、豬牛雞羊、蔬菜、仲有海鮮,先講海鮮,海鮮既價錢比其他貴,所以只點了芝士生蠔。生蠔比想像中大隻同埋肥,燒得剛好,芝士頗多,食落唔會有腥味,十分推介~而蔬菜類就揀左燒雞脾菇同埋金菇。蔬菜既話份量偏少,如果想飽肚建議多點其他。燒雞脾菇得3塊, 不過味道唔錯, 燒完仲好juicy~而金菇份量就多小小, 食落好香牛油味, 同埋都仲好多汁, 唔錯~肉類就點左餃子雞翼、豬頸肉同埋雞軟骨。餃子雞翼果日做緊特價,$18一份有兩隻,原價$36,好抵.雞翼入面包左豬肉, 幾得意, 所以叫做餃子雞翼, 不過雞翼偏細隻~而豬頸肉醬汁幾惹味,肉質算juicy,推介!雞軟骨就唔推介,份量很少而且燒得太乾,咬唔開。店鋪人手較少,所以上菜有點慢,但服務態度尚可。由於唔限時,所以同朋友坐左好耐傾計,幾適合同朋友聚舊!雖然每樣價錢唔太貴但係份量偏少,要飽肚就要點好多碟才夠,所以埋單都唔平,大家要注意喔。
芝士燒生蠔
燒雞脾菇
蒜茸牛油金菇
餃子雞翼
而豬頸肉醬汁幾惹味,肉質算juicy,推介!
醬燒豬頸肉
雞軟骨就唔推介,份量很少而且燒得太乾,咬唔開。
燒雞腎
2016-02-26
芝士燒生蠔
燒雞脾菇
蒜茸牛油金菇
醬燒豬頸肉
2016-03-03 374 瀏覽
是日黎旺角食串燒, 見到呢間串燒店好似幾抵食所以試下~ 餐廳係小店, 座位唔多, 但野食有好多款, 而且價錢唔貴~最後Vi點左雞泡魚乾, 蒜蓉燒茄子, 芝心丸, 燒金菇, 麻醬烏冬, 燒菠蘿同蒜蓉燒扇貝~飲品選擇唔多, Vi要左加多寶清下熱~ 呢度出食物出得比較慢, 一樣一樣上, 雖然係慢左d, 但亦岩哂Vi同朋友慢慢坐傾下計, 呢個雞泡魚乾烤得好香口, 食落微暖有咬口, 係好味既小食, 如果送啤酒應該一流~蒜蓉燒茄子好大條, 原條上, 上面佈滿蒜蓉, 茄子肉好林好juicy, 同埋好多蒜蓉味, 燒得剛好, 幾好食~呢個蒜蓉燒扇貝好抵食, 4隻都係$40, 而且size有番咁上下, 幾彈牙又係有好多蒜蓉, 性價比高~而燒芝心丸就不過不失, 芝士好流心, 欣賞佢加左7味粉燒, 小小辣無咁寡~燒金菇又係好大份, 包左錫紙燒, 金菇好爽好多汁, 同埋好香牛油味, 亦加左蒜蓉幾香口, 食食下Vi發覺點左好幾樣野都係蒜蓉味而燒菠蘿就普通, 大大件多汁, 食落好甜, 不過有點燒得太硬~最後既麻醬烏冬好大盆, 麻醬比得好大方, 烏冬係彈牙果隻, 唔錯, 但麻醬味道唔夠濃, 同埋烏冬唔夠乾身~整體呢度
飲品選擇唔多, Vi要左加多寶清下熱~

整體呢度既串燒比其他同類型店舖平, 款式多而且質素ok~
2016-02-24
2016-03-01 70 瀏覽
😎有時燒完烤成身臭味燒完仲試過好攰返到直接就瞓一起身嗰陣臭味真係難聞過屎💩一於等Foodexplosion同你explore下啦呢問喺旺角嘅燒烤店有專人幫你燒唔驚燒到成身味食物同價錢都大眾化茄子、韮菜、芝士年糕等等應有盡有而且鋪頭啱啱裝修完牆身仲貼有好多張好靚嘅相絕對唔up dup食完拍拍屁股就行得方便到極抵食:4好食:5(1最低 5**最高)💥指數:💥💥💥💥地址:一品燒 (旺角)旺角長沙街2號地舖#explosion旺角 #explosion燒烤
😎

有時燒完烤成身臭味

燒完仲試過好攰返到直接就瞓

一起身嗰陣臭味真係難聞過屎💩

一於等Foodexplosion同你explore下啦

呢問喺旺角嘅燒烤店有專人幫你燒

唔驚燒到成身味

食物同價錢都大眾化

茄子、韮菜、芝士年糕等等應有盡有

而且鋪頭啱啱裝修完

牆身仲貼有好多張好靚嘅相絕對唔up dup

食完拍拍屁股就行得

方便到極

抵食:4

好食:5

(1最低 5**最高)

💥指數:💥💥💥💥

地址:一品燒 (旺角)

旺角長沙街2號地舖

#explosion旺角 #explosion燒烤
用餐優惠
試食活動
  • 黃金蒜蓉燒蠔
  • 芝士燒扇貝
  • 蒜蓉燒茄子
2016-03-01 168 瀏覽
十一點零行完街又有點肚餓,就附近揾下野食,因已經好夜唔想食得太heavy, 男朋友話試下呢間一品燒食下串燒入到去幾有氣氛,同d知己飲下酒食下串燒佐酒簡直一流佢地推介左新泰式menu, 仲話係泰國人主理,都幾多選擇, 咁困難既工作緊係留被男友做啦 hahaaa泰式生蝦 $68好夠新鮮彈牙,好鮮蝦味,讚!一品燒羊架(2件) $68口味呢樣野果然好個人呀,男友話騷得濟但對於我呢lamb lover 就唔夠騷,但味道一流不會過鹹,仲好原汁原味一品招牌蒜蓉燒茄子 $38好夠蒜蓉,而且好多時在外食都會特別油膩,但一品這個茄子不但不油膩而且味道調味剛好,好味道連皮都想食埋一品脆皮燒白鱔(1串) $38鱔既油脂經過燒烤後已經分佈內外, 一咬落去簡直充滿了左口內, 好滿足一品芝士燒蠔(4隻) $72芝士好滿,包滿了成隻蠔亦都溶晒,一口一啖好夠芝士味
入到去幾有氣氛,同d知己飲下酒食下串燒佐酒簡直一流
泰式生蝦 $68
好夠新鮮彈牙,好鮮蝦味,讚!
一品燒羊架(2件) $68
一品招牌蒜蓉燒茄子 $38
一品脆皮燒白鱔(1串) $38
一品芝士燒蠔(4隻) $72
芝士好滿,包滿了成隻蠔亦都溶晒,一口一啖好夠芝士味
題外話/補充資料: 位置地點方便, 可隨意點選輕量食也沒問題
2016-02-29 140 瀏覽
放工出旺角會合朋友往一品燒食dinner, 我們點了燒雞腿串, 燒脆皮雞皮、燒花枝丸、燒芝心丸、燒蒜蓉扇貝、醬燒朱頸肉、泰式燒牛扒、泰式生菜包、泰式炒金邊粉、泰式燒七吋虎蝦和沙爹泰式雞捲肉。間餐廳好有特色, 雖然食串燒為主、但店內不斷播放泰國歌手的MV, 好有氣氛。燒雞腿串, 燒得甘香、雞腿肉鮮嫩、好好食;燒脆皮雞皮, 燒雞皮發現好少有地方有得食、這裡的雞皮燒得乾身和香脆、好香口、佐酒一流;燒花枝丸, 花枝丸熱辣又大粒、食落彈牙、配上沙爹汁更加好味;燒芝心丸, 芝心丸大大粒、芝士味香濃、咬一口就有濃香芝士味、而且食落不膩;燒蒜蓉扇貝, 扇貝好新鮮和鮮甜、蒜蓉好香;醬燒朱頸肉, 朱頸肉切成細細件、很適合小朋友食、朱頸肉配上孜然粉、味道香口;泰式燒牛扒, 牛扒切得細細件、燒得剛剛好、肉質鮮美;泰式生菜包味道帶點偏辣和偏油、但生菜新鮮, 味道尚可;泰式炒金邊粉原本以為會好辣, 但食落去發現原來不辣、金邊粉好足料、入面有很多蝦、好足料;泰式燒七吋虎蝦, 雖肉質新鮮, 配上特定醬汁味道一流, 不過蝦略嫌不夠熱、如燒得耐一點會更佳、最後沙爹泰式雞捲肉, 雞捲肉食落好彈牙、雞肉鮮嫩, 沙爹汁配雞肉好夾, 餐廳食物整體質素不俗, 值得再來的小店!
2016-02-29
2016-02-27 236 瀏覽
同fd去旺角行街大血併,買到一袋二袋簡直好瘋狂xd瘋狂過後就要搵食,因為今次大出血,所以都唔會食咁貴~行左幾間鋪,兜左一陣,見到依間串燒店,價錢都ok,就入座喇。店內唔算太多人,出餐速度都比較快,而且有個大大電視機係到,岩晒邊食邊睇劇~ 環境有泰式既風味,牆上掛滿泰國特色畫像外,仲有一啲特別既擺設,整體感覺以黑色厚實為主。 中等價錢,相比起其他串燒店會平啲,款式亦都幾多,紅肉到白肉、海鮮、蔬菜等等都有得揀~但飲品方面,可能冇左酒牌(猜測),所以只得汽水供應。 牛舌,厚實得黎唔油膩,而且牛味出眾,加少少調味粉,味道更加GOOD!值得一試~ 餃子雞翼,食落去一大啖肉,而且唔洗拆骨好方便,燒到岩岩好既狀態,餡料豐富,加上外層既蜜糖配搭,味道一級棒~ 雞肉串,口感香滑,會有少少肥膏,但燒到個味道夠出,而且雞串係串燒必嗌之選! 燒八爪魚鬚,味道鮮香而且食落好咬口,腳果部份帶微窿,夠晒火喉,唯份量唔多 醬燒雞中翼,燒雞翼~我中~意食~不可不嗌既雞中翼~呵呵外脆內軟,雞肉既溫度岩岩好夠熱,而且外層醬汁都好入味。 燒娃娃菜,$12只得四塊菜認真唔夠過癮,而且落得太多汁,令成個味變得好咸 芝士蒜蓉焗西
同fd去旺角行街大血併,買到一袋二袋簡直好瘋狂xd
瘋狂過後就要搵食,因為今次大出血,所以都唔會食咁貴~
但飲品方面,可能冇左酒牌(猜測),所以只得汽水供應。
牛舌
餃子雞翼
餡料豐富,加上外層既蜜糖配搭,味道一級棒~
雞肉串
燒八爪魚鬚
醬燒雞中翼
醬燒雞中翼,燒雞翼~我中~意食~不可不嗌既雞中翼~呵呵
外脆內軟,雞肉既溫度岩岩好夠熱,而且外層醬汁都好入味。
燒娃娃菜
芝士蒜蓉焗西蘭花
芝士蒜蓉焗西蘭花,芝士既份量頗多,可以邊食邊拉絲出黎,
而且蒜蓉個味都幾香,開頭食會有少少咸,不過之後就好番啲
不過焗野會比較慢上,所以一早嗌定就更好喇~
蒜蓉燒扇貝
蒜蓉燒扇貝,又香又多汁,扇貝夠彈牙,食落夠晒惹味,不過味道略咸,可以一試~
芝士燒蠔
芝士燒蠔,食落唔會有腥味,而且芝士既味道唔會覆蓋左蠔既鮮味,
口感味道都抵讚,大細中度,$72有四隻都幾抵

整體黎講,款式夠多,串燒質素唔錯,有某幾類會偏咸,但勝在價錢幾抵又就腳,係可以一去既串燒店~
牛舌
雞肉串
燒八爪魚鬚
醬燒雞中翼
芝士蒜蓉焗西蘭花
芝士燒蠔
2016-02-26 190 瀏覽
天氣愈黎愈凍,除了火鍋之外還是火鍋,因此今天決定找一些比較暖胃而且新款的食品。上個月行旺角經過一品燒已被那閃閃亮亮的招牌吸引住,一串串吊燈就像在向我招手。店內不算太大,大約容納到20人左右,不過相當闊落,唔會有擠逼的感覺。裡面裝修非常簡潔,以黑藍色等暗色系為主調,牆上掛滿相架,每張相都非常有特色。由店內的電視播著泰國MV,牆上擺著泰國佛像,我可以推斷店主是泰國fan,亦可能是泰國人?串燒最緊要的是調味料,籃上有林林總總的調味料,若果嫌味道淡可以問店員拿調味料加味。今次最推介的串燒是海鮮和羊架,海鮮相對抵食夾大件,拿扇貝為例,$40就有4隻。而且非常鮮甜嫩滑,配料蒜蓉份量亦剛剛好不會搶走海鮮的甜味。讚!令我驚喜的有蒜蓉燒茄子,茄子其實好難燒,皮薄肉厚,少D耐性都燒到個皮燶曬,好多燒烤店的茄子皮都燶曬唔食得,而呢間既燒茄子不論茄子肉定皮燒得岩岩好,調味亦恰到好處。而羊架肉質非常鮮嫩,沾上少少芥末,雖然有少少羊腥味,但怕食羊的我不但不反感,反而覺得好香。燒豬頸肉同堆雞肉雞腎,其實味道都唔錯,燒得好香好嫩,但係對比以上幾樣就比較失去特色,食完唔會想翻兜。呢間小店開19:00 - 02:00 ,

蒜蓉燒生蠔
蒜蓉燒茄子
燒雞腿+雞腎
燒豬頸肉
呢間小店開19:00 - 02:00 ,岩曬夜蒲既人同堆一大班朋友燒野食吹水,而且價錢唔貴份量亦都多。對比起大集團既連鎖店,比我簡我都係會支持呢d小店,起碼每樣食物都係用心烹調,唔會機器式產品,有一種人,情,味。
燒韮菜
2016-02-17
蒜蓉燒生蠔
蒜蓉燒茄子
燒豬頸肉
燒韮菜
2016-02-25 59 瀏覽
收到PR的邀請,跟其他Blogger來到一品燒試食,雖然是試食活動,但我不會盲目讚好的,不過餐廳實在不錯燒魚味道濃郁,魚肉滑溜,而且相當大條抵吃燒雞肉串味道濃郁,咬口一流芝士年糕味道則太淡,而且燒得很淋,不合格不過餐廳有足夠誠意,值得一讚
燒魚味道濃郁,魚肉滑溜,而且相當大條抵吃
燒雞肉串味道濃郁,咬口一流
芝士年糕味道則太淡,而且燒得很淋,不合格
不過餐廳有足夠誠意,值得一讚
用餐優惠
試食活動