2006-03-04 9 瀏覽
好耐以前, 出面仲full of 車仔檔, 興記得一個舖。而家出面坐街d人唔見曬, 興記有3個舖, 仲成日爆場。o係條街撞到7位朋友, 之後加入佢地變9位, 呀姐想叫鄰檯將就少少同我地調下位, d人未叫即起槓, 大叫"做乜望住我地呀! 我地叫左野架喇喎...xxxxxx..."。好, 坐迫d唔求人。唔關d呀姐事, 只係可以証實來temple street 食野的人, 乜野文化都有。9個人叫左8煲飯同一煲粥, 內餡都係配搭出來而已。d野來得算幾慢。飯都叫幾香, 但飯焦就買少見少。雞味道一般, 排骨比雞好, 有個章魚雞粒係整晚配搭冠軍。而我個蠔仔粥, 蠔叫幾多, 間中有d殼, 都預左。粥內附加果d肉唔係肉碎, 而係肉絲, 個人覺得都ok核突。2個細蠔餅叫不過不失, 冇胡椒粉係美中不足。叫左3個菜添。蒜蓉娃娃菜係叫較好的。豆豉鯪魚油麥菜我覺得好油。菜心炒鮮魷d菜心太大條, 淋d味精獻上面, 幾難食。埋單43蚊唔係貴, 今次都係某d同學想試風味je, 呢個價錢, 係我自己就一定唔會食。
好耐以前, 出面仲full of 車仔檔, 興記得一個舖。

而家出面坐街d人唔見曬, 興記有3個舖, 仲成日爆場。

2個細蠔餅叫不過不失, 冇胡椒粉係美中不足。