2011-07-03
為左這間店 第一次寫食評同5個朋友飯聚, 前一晚book左8:30pm, 因為見到近幾次既評語都ok(1) 先講環境: 入到去, 一陣魚腥味, 坐既位置已經算係店既中間, 見唔到師傅切魚生, 唉!聞到陣魚腥味已經無咩胃口, 陣味仲要由開始食到完結都仲係度(2) 食物質素:刺身真係好一般, 直情可以話係唔得.....又唔新鮮, 切得又細, 連三文魚咁基本既刺身都可以唔好食, 你話其他仲可以點, 個朋友話惠康既三文魚仲好食過它, 吞拿魚勁腥, 個樣又似一埋生牛肉, 之後我地見到張單有牛肉刺身, 仲懷疑緊係咪比錯我地!! 刺身頭1,2 round 都仲有冰底, 之後竟然轉左四方木盤, 侍應話因為無晒冰底, 差! 其他食物, 黎到個樣, 直情係認唔出個樣係咩黎既, 要食左落去先知, 其實食物選擇好少, 基本上無咩可以放得落口, 連中華沙律都可以淡味, 番茄都有陣"叔"味, 牛利食左都吐番出黎, 花之戀d三文魚好難食, 饅魚同炸魷魚酥係好少少既食物, 唔係饅魚壽司, 係淨饅魚。(3) cut order放題時間8:30pm-10:30pm, 間野cut order係唔會通知客人, 因為我地10
(1) 先講環境:
(2) 食物質素:
(3) cut order
放題時間8:30pm-10:30pm, 間野cut order係唔會通知客人, 因為我地10點鐘到叫雪糕, 個侍應竟然話10:00pm截左單,有無攪錯, 截單竟然唔出聲, 未見過一間食放題既可以咁樣, 連通知都無, 之後我個朋友就係度講道理, 之後先比返我地食, too bad!
食完根本係唔飽既, 仲要每人$230, 真係唔值, 之前已經知係咁價錢, 但係都唔該好少少比番相應既食物質素丫!
我地以後都唔會再去!一次就夠啦!