2019-08-03 129 瀏覽
自己一個去到銅鑼灣有啲野做, 就係附近食個lunch . 咁岩就見到呢間個門面幾靚, 又唔洗等位 係食台灣野嘅餐廳, 我入到去見到個餐牌, 就點左個有辣標誌嘅紅燒牛肉面同埋一杯柚子茶。 其實我自己都幾鐘意食紅燒牛肉面。 呢度個牛肉面嘅湯底其實有少少令我失望, 因為我覺得個湯底鹹而不濃, 有少少啲一丁面嘅湯底。 好在係面條夠咬口, 煮得岩岩好。 個面嘅份量都大, 我覺得一般女仔會食唔哂。 而啲牛肉都好入味同好淋, 有4大塊, 我覺得份量都算多, 唔係姑寒嗰啲。 而杯熱柚子茶反而令我有驚喜, 多數啲柚子茶都係一大樽嘅柚子蜜溝水, 呢度真係有茶味, 而且唔太甜, 岩哂我口味! 不過食個lunch 要88 蚊真係有啲貴。 依加香港啲野食咁貴, 真係做埋都唔夠食呀 ...