呢排去完旅行返嚟香港,梗係要搵返啲香港味道啦!😍 即刻同老公衝去百年老字號蓮香樓尖沙咀分店飲茶!🤤 呢間分店除咗保留傳統茶樓特色,例如舊式茶盅、點心車之外,仲要24小時營業!真係好正!🤩我哋叫咗必點嘅蝦餃、燒賣同叉燒包!🍤 蝦餃皮薄餡靚,隻隻都脹卜卜,入面啲蝦又爽又鮮甜!😋 燒賣粒粒都紮實彈牙,豬肉味香濃!👍🏻 叉燒包個包鬆軟,入面嘅叉燒餡甜甜哋,真係好滿足!😌 晚餐梗係要叫返個燒味三拼啦!燒腩仔同叉燒真係超級出色,脆皮燒腩仔入口鬆化,叉燒肥瘦適中,肉質鮮嫩!💯 最後叫咗個椰皇燕窩燉鮮奶,原個椰皇燉出嚟,奶香同椰香完美融合,加埋燕窩,滋補又養顏!🥥佢哋嘅宵夜時段 (10pm-5:30am) 推出咗全新菜單【蓮香深宵夜樓夢】!🌙 有鐵扇公主炒飯、香辣牛魔王炒飯、招牌雲南野生菌雞煲等等,聽個名都覺得好吸引!🤤 宵夜想食啲熱辣辣嘅comfort food?蓮香樓就啱晒啦!🔥 想體驗香港懷舊茶樓文化?快啲去蓮香樓尖沙咀分店啦!🏃🏻‍♀️💨

2025-07-15