最近同朋友傾開計講起好耐無食過串燒🍢🍡啦😆朋友話食過尖沙咀有間串燒店唔錯所以今晚就帶左小妹去試下🤭! 餐廳環境唔算大, 不過怖置幾特別, 尤其係上面嘅燈, 盞盞都貼有好多唔同嘅貼紙! 至於食物方面, 餐廳提供嘅串燒種類繁多, 有肉類🥩, 蔬果類🥒, 丸類🍡, 腸類, 海鮮類🐟🦐🦑除此之外仲有其他特色串燒小食同主食🍕🍜, 每一個類別都多到令人眼花繚亂, 選擇困難症上身🤭!小妹同朋友點左幾樣串燒小食邊食邊嘆, 所有串燒都係即叫即燒☺️, 第一輪嘅串燒會跟埋個熱石板🔥, 保溫之餘仲可以等客人慢慢傾住食, 十分貼心😉!燒馬來西亞大蜆蜆肉幾大粒, 無沙而且幾鮮甜😋!港式懷舊魷魚🦑小妹至愛嘅咸鮮😍, 我地叫左原味, 外層燒到微微焦脆, 咸咸香香, 十分惹味!照燒汁燒京蔥拎上手已經聞到濃郁嘅京蔥香味, 京蔥燒得唔乾幾有驚喜, 上面沾有照燒汁, 添上一份額外嘅滋味!燒豬頸肉串🐖🍢豬頸肉串我地叫左沙嗲汁, 外層微脆, 入口肉質軟腍,油脂四溢, 甘香美味!燒蜜糖雞中翼🐔🍢雞翼表面光澤油潤, 入口微微蜜糖🍯甜味, 肉質鮮嫩唔乾!燒一口甜薯🍠味道香甜軟熟, 鹽燒雞軟骨口感爽脆燒菠蘿🍍菠蘿表層焦香, 入口酸酸甜甜

燒馬來西亞大蜆
蜆肉幾大粒, 無沙而且幾鮮甜😋!

港式懷舊魷魚🦑

照燒汁燒京蔥

燒豬頸肉串🐖🍢
豬頸肉串我地叫左沙嗲汁, 外層微脆, 入口肉質軟腍,
油脂四溢, 甘香美味!

燒蜜糖雞中翼🐔🍢
雞翼表面光澤油潤, 入口微微蜜糖🍯甜味, 肉質鮮嫩唔乾!

燒一口甜薯🍠味道香甜軟熟, 鹽燒雞軟骨口感爽脆

燒菠蘿🍍
菠蘿表層焦香, 入口酸酸甜甜好多汁, 而且帶微微肉桂香, 再沾上少少砂糖, 口感更豐富😋!

燒雞肉串🐔🍢
我地揀左BBQ醬, 雞肉口感柔嫩, 味道唔錯, 再沾少少泰式醬汁又係另一種風味! 值得一讚嘅係E到嘅串燒所落嘅醬汁份量岩岩好, 唔會過多蓋過哂串燒原有嘅味道, 食完又無口渴嘅感覺!
2020-10-05