2018-06-26
我屋企附近有一間好傳統美味嘅潮州粉麵專門賣豬什,以前經常食,都感染了其他人一齊食。特別喜歡食豬肺,所以經常都叫媽咪要煮,可惜媽咪話豬肺太麻煩啊!可能一年都未必煮到一次。今日嚟到利寶閣,餐牌嘅食物好多都好吸引。偏偏我就比呢個金銀菜煲豬肺所吸引,叫咗兩至三位份量才$100,身旁嘅媽媽都話抵啊你叫我洗工錢都唔止100。剛嚟到嘅係清湯三碗,立即有一種好傷心嘅感覺!!我啲豬肺呢???以為豬肺湯只有湯,幸好幾分鐘之後謝謝捧上了一碗大湯渣。裏邊見到真材實料,煲到林晒嘅雞腳,仲有瘦肉,金銀菜以及我最喜歡嘅豬肺。呢個湯渣10分美味,湯亦都好清甜,飲咗兩碗完全唔確喉,媽媽都話佢係真材實料!$98 絕對超值。另外重點左波士頓龍蝦配上湯伊面底,一大碟菜$298,伊面底份量十分之多,最亮眼的是原隻前臂咁長嘅波士頓龍蝦。肉質彈牙,鮮味十足!一啖咬落去就知道係新鮮得很。甜品點選了即叫即製的蛋白杏仁露,喺旁邊你面前整,一碗$28 而已,杏仁味香濃蛋白順滑。相比某某大集團茶樓的晚餐,呢度裝修華麗,食物質素高仲要係枱同枱之間唔會太迫,的感覺舒服開揚。我一定食呢間。望望下先發現原來佢哋係上市公司,希望佢哋嘅質素能夠繼續保持
望望下先發現原來佢哋係上市公司,希望佢哋嘅質素能夠繼續保持,成為優質嘅上市酒樓集團啦!