2020-03-15 133 瀏覽
今日見收工想同朋友食好少少,撐下枱腳,呢排屈喺屋企太悶,所以搵下旺角有咩西餐好介紹,無意中發現油麻地地鐵站附近上樓呢間好有氣氛既西餐廳!入面係靚靚既bar restaurant 見有幾pair 情侶撐下枱腳,至在周圍唔會好嘈,傾計飲下野一流!由於我地兩個都唔係好餓,所以叫左一個set dinner 兩份食算。首先會有餐包同揀左Parma Han 木瓜沙律,清清地夠開胃。餐湯係南瓜忌廉湯,都食得岀香濃南瓜味。主菜要左慢煮豬腩肉,果然慢煮係會能鎖住肉汁,每舊都係啖啖肉,肥膩度均匀,配上西梅汁岀奇地夾!甜品要左orange moose cake,好香既鮮橙味,酸味更能中和豬腩肉既油膩,令人唔會太滯!整体質素都徧高,中意嘆西餐既人可以試下!