2011-10-08
這是我第一次寫食評,真是不寫不得.老婆和我都好喜歡食Buffet, 諗住四百幾紋一位,而又有我們至愛的生蠔及長腳蟹,食評又咁多個笑,於是決定一試.期待老婆生日的一天終於到了,我們6:35PM就到達,預約時已說好FULL ,只能安排近門口位,但服務員安排咗係裏面SOFA 位,這一刻都很開心,諗住唔洗距離取食物太遠.登登登!!! 噩夢開始了!服務員問我飲乜,佢話有可樂同橙汁,我問佢有無期他嘢飲,佢話咁你想飲咩嘢吖,去茶餐聽都會介紹下吖.頂見人唔多,首先巡回一次場地先,座位環境,地方都好寬鬆.食物就不多,心諗,不緊要,最重要有至愛孖寶, 然後,我地滿心歡喜第一時候便去拿生蠔同長腳蟹la,.當我見到D長腳蟹心知不秒.點解會剪開兩邊架.埋位啦..首先食蠔先啦,無味,食三隻仲有兩隻有殼,有沙.清潔不淨.:huffy , 跟住食長腳蟹,幣!只有雪味,無鮮甜. 大獲啦,唔知老婆會唔會唔開心添, 至愛只取了一次,未有再拿.這一刻..只係座左半個鐘就想走.有無搞錯,400幾蚊食D咁嘅野.唯有找其他嘢食啦.刺身:北寄貝有雪味,不解凍,不新鮮, 三文魚, 腥,壽司:見到都唔想拿,彊屍壽司,兩個字 彊 , 硬凍
期待老婆生日的一天終於到了,
登登登!!! 噩夢開始了!
唯有找其他嘢食啦.
刺身:北寄貝有雪味,不解凍,不新鮮, 三文魚, 腥,
壽司:見到都唔想拿,彊屍壽司,兩個字 彊 , 硬
凍龍蝦: 好難先有,每次三至四件,幾經幸苦拿到又如何,無味
熱葷
牛肉:食鞋底
潡湯:第一個好. ,但係我拿兩樽,比我果個服務員好唔like 咁,用不友善眼睛望我.好以唔想比我咁.
德國豬手:第二個好,好脆
意大利飯.k ,不過又係目口目面
甜品:6碟好似m&m東西CHEAP 一望D甜品無特色,杯裝雪糕,溶..
服務員工作態度: 經過不換碟,每次想換碟,望下D服務員就係度傾計,只有一個男仔有礼,加回一分.因其他幫我收碟係唔講嘢的.還有,見到有一個客人想要長腳蟹叫人拿啦,佢D服務真係差,唔係放出黎,係掟出黎,有無攪錯,我想同客人講,不食也罷,還有,8:00鐘巳不refill.
星期六呢D時間都晤FULL ,有問題.
總括:食物質數,差,同比D平價食物,,咁既價錢一D都不值,評過佢又好食既自助餐大把.免費請我都不會再有下次,有D被偏的感覺.