餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

今日又要encore la講緊嘅係蟹仙海鮮蒸鍋因為早排食過一次感覺海鮮非常新鮮而且同一時間可以食到好多唔同種類嘅海鮮所以今日決定再嚟食一次啦今次我哋都係揀返439套餐然後老闆話限時優惠仲送多一客龍蝦畀我哋添咁就更加抵食啦Round one 海鮮黎啦加起來有六種海鮮包括大元貝,青口,鮑魚,生蠔等等應有盡有值得一提既係鮑魚相當彈牙青口有濃濃嘅海水鮮味大元貝真係大大隻,十分有咬口刀貝好似一隻巨型嘅蜆咁,食落鮮甜Round two但係龍蝦同埋蟹嘅拼盤係相當有驚喜除了有大奄蟹和澳洲龍蝦外仲有較為罕見嘅琵琶龍蝦和饅頭蟹琵琶龍蝦我今次都係第一次食添肉質鮮嫩,仲要係大大隻啖啖肉,食落好有滿足感澳洲龍蝦食落爽甜彈牙,十分出色大奄蟹依舊都係相當多嘅蟹膏喜歡食蟹嗰個朋友絕對不能錯過最後喇食蔬菜之後就要煲粥食粥底充滿住海鮮嘅鮮甜美唔使落任何調味都相當夠味用現金埋單會送上甜品一份總結,蟹鮮嘅蒸氣火鍋真係可以一次過食唔同種類嘅海鮮,仲要種種都特別同新鮮,推介大家嚟試下

今日又要encore la

仲送多一客龍蝦畀我哋添
咁就更加抵食啦

Round one 海鮮黎啦
加起來有六種海鮮
包括大元貝,青口,鮑魚,生蠔等等
應有盡有

值得一提既係鮑魚相當彈牙
青口有濃濃嘅海水鮮味
大元貝真係大大隻,十分有咬口
刀貝好似一隻巨型嘅蜆咁,食落鮮甜

Round two但係龍蝦同埋蟹嘅拼盤
係相當有驚喜
除了有大奄蟹和澳洲龍蝦外
仲有較為罕見嘅琵琶龍蝦和饅頭蟹

琵琶龍蝦我今次都係第一次食添
肉質鮮嫩,仲要係大大隻啖啖肉,食落好有滿足感

澳洲龍蝦食落爽甜彈牙,十分出色

大奄蟹依舊都係相當多嘅蟹膏
喜歡食蟹嗰個朋友絕對不能錯過