2024-08-23
一次過滿足三個願望的台式火鍋:任食火鍋、任食Häagen-Dazs、DIY綿綿冰。香港人好鐘意打邊爐,今次我哋去咗尖沙咀樂道嘅「牛品」。呢間餐廳主打台式火鍋,提供多款優質肉品同豐富嘅湯底選擇,餐廳環境都好舒服,裝修簡約但有格調,食飯時感覺好輕鬆。湯底方面,我哋揀咗柴魚昆布湯底,湯頭清淡鮮美,好適合用嚟配搭各種肉類同蔬菜。餐廳用QR Code落單系統,方便又快捷。我哋選咗120分鐘嘅晚市任食套餐,當中嘅牛御品套餐特別值得推薦。入面包括咗澳洲M9和牛、美國牛小排、美國頂級肩胛肉、西班牙栗子豬等多種肉類,每款肉質都好鮮嫩,口感一流。美國牛小排油脂適中,肉味濃郁,入口即化,澳洲M9和牛每片都有均勻嘅油花,入口嗰陣真係即溶,仲帶有獨特嘅牛肉香氣。自助吧上面擺滿咗各種火鍋食材,蔬菜、肉類、魚丸、貢丸等等應有盡有,全部都好新鮮。而且仲有台灣小食,好似鹽酥雞、台灣腸、麻辣鴨血、滷肉飯等等,全部都好好味,食完真係停唔到口。飲品方面都好多選擇,真係一個美食天堂。牛品另一個特色就係DIY飄雪綿綿冰,食火鍋嘅同時仲可以自製綿綿冰。你可以去芋圓吧自由加配料同雪糕,口感涼爽,味道清甜,真係一流嘅搭配。食完火鍋再嚟
仲有,享用晚市牛御品套餐仲會送春陽茶事嘅飲品,配搭火鍋食落去真係好解膩。
整體嚟講,呢度嘅食物味道同環境都好令人滿意,係一間值得再去嘅餐廳。