2016-07-13 1934 瀏覽
話說尼排工作比較忙,都無咩時間到處飲飲食食⋯腦細真係洗人唔洗本,好似今日咁無啦啦叫我lunch後入去港島南又南既地方跟一跟野⋯大佬啊!離公司荷蘭遠囉!咁我唯有直接出去港島覓食再做野👹之後唔返公司啦到左銅鑼灣醒起有間樓上cafe一年前計劃左想去,咁就佢啦!呠仔GO!辛辛苦苦行上三層唐樓,WT_!?無_左既?即刻上open rice check一check先⋯⋯搬左落灣仔地鋪⋯⋯我咁辛苦呠上三層樓梯做乜勁啊ˊ_>ˋ經過一輪地圖既引領下終於到達新店,門面藍白色為主,其實睇落真係好醒神睇下餐牌先尼間野真係好癲ˊ_>ˋ搬左落地鋪都係無服務依然會黑面鬧人⋯希望呠仔唔會比人鬧啦⋯講返餐牌先,以地鋪黎講選擇比較少(好似係)但小食方面好似好多都好好食⋯奈何荷包硬硬地算啦⋯叫最平既算數了⋯睇返佢地以前樓上時係無飯食,而我又唔食海鮮,所以就決定左佢。黎到時熱到噴煙,我放左勁耐先敢放入口ˊ_>ˋ味道方面不過不失不會太辣,適合大部份人口味。炒飯底不會太乾太濕,炒+焗得唔錯。份量睇落兩啖食哂,但結果我只係食左大半兜就飽了。另外lunch配飲品減HKD20,大熱天時二話不說叫杯ice moc
⋯⋯搬左落灣仔地鋪⋯⋯
我咁辛苦呠上三層樓梯做乜勁啊ˊ_>ˋ
睇下餐牌先
辣肉醬芝士焗飯
另外lunch配飲品減HKD20,大熱天時二話不說叫杯ice mocha先!
「ice mo...」黑面既喂Σ(゚д゚lll)
「啊⋯都係熱mocha啊唔該」
嗯ˊ_>ˋ其實我都知熱啡先係皇道⋯哥哥你唔好黑面咁快啊⋯
Mocha
啡底偏酸,撞埋明治奶真係糖都唔洗落,而且係用朱古力醬做底,比起出面用朱古力粉開真係兩種唔同既味道,絕對值得我下次再黎!拉花更加唔洗講啦,泡身幼滑,同出面某S某P某A某數字coffee shop真係高級好多!

另外基於我黎果時係午飯尾段,所以無咩人,呠仔當然瘋狂R水吹啦👹同咖啡哥哥傾開計先知佢係老闆,仲要係90後⋯ˊ_>ˋ呠仔雖然都係90後,但真係⋯嗚呀呀呀呀呀!!!
順帶一提老闆並唔是十分惡,只係做野果時比較黑口黑面,大家得閒都可以學呠仔咁厚面皮的(・ω・)ノ

溫馨提示!
小店位於後街部分,請努力睇地圖(w squar 與集成中間球場入)
記住自己出去落單拎餐具啊(´Д` )無服務嫁佢

後記:其實我都只係逗留左一陣ˊ_>ˋ未有時間睇+寫postcard。希望下個月有時間捉埋女朋友黎寫卡扮聞青♪(´ε` )同埋比貓玩🙈💕
2016-07-13
Mocha