講到搵自助餐,我真係試過唔少,最近終於俾我搵到間超啱食嘅,就係屯門悅品酒店2樓嗰間The Platters嘅海皇盛宴自助晚餐!記得一定要book位,如果唔係可能冇位~一去到,第一感覺係地方確實唔算大,但係你知啦,香港寸金尺土,呢度勝在夠晒精緻,而且全部都係圍繞住海鮮主題,對於我呢個海鮮控嚟講,簡直係天堂啊!首先講下冷盤同刺身區,冰鎮海鮮台有蟹腳、麵包蟹、藍青口、翡翠螺、蝦等,供應充足,補貨好快。我最鍾意蟹腳,肉質飽滿,鮮味十足,蘸少少醋,正到爆!刺身區有三文魚、魷魚、北寄貝、赤蝦等,新鮮度高,入口爽滑。跟住到熟食同燒烤區,「忌廉牛油白酒煮波士頓龍蝦」好正,龍蝦肉彈牙,滿是忌廉同白酒香,濃郁又唔膩。黑胡椒肉蟹都好惹味,蟹肉飽滿。仲有彩椒翡翠炒龍躉球,龍躉球好嫩滑;避風塘炒蜆,又香又脆,蜆肉鮮甜。燒原條穀飼肉眼扒火候啱,肉汁多、口感粉嫩。食完鹹食,試下甜品。有朱古力噴泉,蘸水果食好香滑;仲有多款西餅蛋糕,仲有 Häagen Dazs 同 Mövenpick 雪糕,食返杯好滿足。仲有,酒店住客同餐廳食客(消費滿 HK$200)去兒童樂園同水療中心,可享5折優惠,帶小朋友幾抵。酒店離港鐵屯門站

仲有,酒店住客同餐廳食客(消費滿 HK$200)去兒童樂園同水療中心,可享5折優惠,帶小朋友幾抵。酒店離港鐵屯門站F1出口只需3分鐘步程,食飽仲可以去鄰近大型商場行街,或者喺屯門站或者V - City望下酒店,有隻6米高巨型小企鵝,打卡一流。

總體嚟講,呢個價錢食到咁多高質海鮮同其他美食,超抵食,絕對值得推介!