2024-03-10 810 瀏覽
用餐日期:2024/03/05可用餐時段:半自助午餐 用餐費用(每人):113.8餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill自助區:有沙律+冷麵+麵包+湯品+芝士+甜品+水果+雪糕+飲品1-沙律菜麵包湯品芝士味道不錯但選擇變化不大 雪糕還是本地牌子味道一般不推薦 希望店方改善2-冷麵:這冷蕎麥麵做得過稔味道不好 不推薦 希望店方改善3-甜品:這次甜品改進的地方是朱古力噴泉多了2款水果配料 但這次沒有了紅豆糯米糍 換了一款炸面包+朱古力糕 甜品選擇比以往少 希望店方改善 4-水果:有2款 這次還是沒去皮 希望店方改善 5-飲品:這次即磨咖啡機有Coffee/White Coffee/Espresso/Cappuccino選擇 是店方改善的地方 試了White Coffee 味道不錯 如奶泡再多些厚些更好 推薦 如咖啡機可增加Latte選項更好 主食:選了烤紐西蘭肉眼牛扒配法式芥末肉汁+ 經典英式啤酒炸魚及薯條配他他汁1-烤紐西蘭肉眼牛扒配法式芥末肉汁:份量足 這次牛扒夠大塊也不肥 有牛味 牛肉外香口內嫩滑 配菜也
用餐日期:2024/03/05
可用餐時段:半自助午餐
用餐費用(每人):113.8
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

2-冷麵:這冷蕎麥麵做得過稔味道不好 不推薦 希望店方改善

4-水果:有2款 這次還是沒去皮 希望店方改善

1-烤紐西蘭肉眼牛扒配法式芥末肉汁:份量足 這次牛扒夠大塊也不肥 有牛味 牛肉外香口內嫩滑 配菜也煮得剛好不過稔 推薦 如牛扒切得厚些更好

2-經典英式啤酒炸魚及薯條配他他汁:份量足 炸魚炸得夠脆 炸粉醬料調味不錯也不咸 炸粉有點厚 炸魚整體味道好 推薦 但薯條不夠外脆 如炸粉可薄些 薯條是英式粗薯條外脆內軟的會更好

總結:這家環境舒適 自助沙律吧沙律麵包湯品芝士質素不錯 現在eaxxgo上有半價優惠後半自助連主菜價錢吸引 希望店方會改善炸魚的薯條質素 和可增加羊肉/三文魚主食選擇 整體是值得推薦的半自助午餐餐廳
服務加分之處:這家是定期會幫襯的半自助午餐餐廳 之前2024/02/20幫襯時結帳差了$10 發現後因已離開了餐廳 店家同意$10差額先記帳等再幫襯時再扣減 這次來幫襯店家爽快幫忙減回$10差額 是服務加分之處

餐牌資訊:
2024-03-05
$113.8 (午餐)
嚟到2024嘅新年,見今次「悅品度假酒店」最近推出咗性價比極高嘅「喜迎新春住宿計劃」,最平住宿+自助午餐+自助早餐都只係$1388up! 特別係「新春海鮮自助午餐」令我開啟咗海鮮盛宴🦀。.熱盤區:燒美國安格斯肉眼,黃金蝦蟹棗,泰式紅咖喱鴨,菜膽雞,燒龍脷魚柳半蕃茄汁,紅酒燴澳洲和牛尾,即煮烏冬拉麵。.評價:特別推薦燒美國安格斯肉眼,每口肉質都係十分鮮嫩,入口即化,絕對是滿滿幸福感!另一最愛既係黃金蝦蟹棗,條條炸蝦都披上滿滿嘅咸蛋黃醬汁,十分惹味,仲有粒粒炸蝦棗,入口彈牙,外脆內嫩,完美搭配;泰式紅咖喱鴨,濃郁嘅咖喱味同鮮嫩嘅鴨肉相得益彰;另外仲有即煮麵檔,可揀烏冬或拉麵,搭配濃郁湯汁,叉燒,滷水蛋,紫菜等,回味無窮。,海鮮區:各式刺身,壽司,白蝦,青口,鮮蜆,麵包蟹,翡翠螺。.評價:刺身新鮮,清爽爽口,尤其係八爪魚,吞拿魚,三文魚,超級鮮美!新鮮刺身嘅鮮甜喺口中綻放,簡直停唔到口!另外,白蝦都好值得一試,入口彈牙,沾上雞尾酒汁,酸酸甜甜,極之鮮甜美開胃.炸物區:炸咖喱角,薯條,多款天婦羅.評價:炸得酥脆,尤其係炸咖喱角,童年嘅回憶,外酥內嫩,好邪惡!.冷盤/沙律/甜品/雪糕區:.超過1

熱盤區:

海鮮區:
各式刺身壽司,白蝦,青口,鮮蜆,麵包蟹,翡翠螺。

炸物區:
炸咖喱角,薯條,多款天婦羅

冷盤/沙律/甜品/雪糕區:
超過10款沙律,藍莓cheese cake,迷你蛋糕,朱古力噴泉,即製迷你窩夫,水果,布里芝士,藍芝士,車打芝士,煙鴨肉,沙律
去到最後要滿足埋個甜品胃,雪糕款式豐富,口味多樣,主打Haagen Diaz,Cocoberry,尤其推薦Movenpick,每一口都係幸福滋味!可以搭配埋即製窩夫,Perfect。
2024-01-30 874 瀏覽
結婚三週年,緊係要慶祝返成個星期啦!今次就去酒店食自助午餐,食飽飽之後再去睇畫展。呢間自助午餐想去好耐,因為聽聞悅品酒店嘅buffet 係抵食又好味,好多住屯門嘅朋友仔都推介我地嚟試~一入酒店,就嘩左聲,因為呢到嘅裝潢好靚好modern, 好岩我地呢啲年青嘅couple 嚟,而且仲非常光猛乾淨,感覺好舒服!而且自助午餐仲有非常多食物選擇,無論凍盤,海鮮🦞,熱盤,甜品,沙律都有好多款,而且每一款食物味道都非常唔錯,每一樣食物都食到心機!酒店午餐buffet連加一只係338,仲要包飲品🍸,真係非常抵食!而餐廳同酒店大堂嘅裝潢用左企鵝仔加雪國列車,打卡一流!凍盤有凍蝦、藍青口、面包蟹、翡翠螺、赤貝刺身、八爪魚刺身、鯛魚刺身、吞拿魚刺身、三文魚刺身、熟蝦sushi、三文魚sushi、玉子蛋sushi等等每一款都好新鮮,面包蟹嘅膏仲好柔軟,好有鮮甜!藍青口係好嫩滑,食落仲有啖啖海水味,超鮮甜。翡翠螺唔會韌,係超新鮮軟嫩,非常好食!其他刺身都不過不失,每一樣都好新鮮,我地仲encore 左幾次tim!熱盤貴妃雞貴妃雞大大隻,唔肥,煮到岩岩熟,非常嫩滑,我地仲拎到脾位,真係食到舔舔脷。南乳豬手豬手炆

凍盤

熱盤
貴妃雞

南乳豬手
豬手炆到超腍超入味,基本上係唔使用口咬,入口即溶化!好食到忍唔住食左幾件!

泰式炒蜆
蜆肉好新鮮飽滿,泰式醬料好惹味,一口一粒,真係唔知食左幾多粒!

泰式熏魚
熏魚超滑,火喉控制得好好,而且超級入味,又係encore之作!

甜品有窩夫、朱古力噴泉、朱古力小蛋糕、芝士餅、抹茶卷蛋、桂花糕、啫喱糖等等。仲有任食Häagen-Dazs, Movenpick 同CocoBerry 雪糕,每款都有3-4種口味,我地仲拎左Movenpick 加去窩夫tim! 真係好滿足呀!

📍 The Platter (悦品度假酒店‧屯門) (屯門)
屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓
2024-01-27
2024-01-08 574 瀏覽
用餐日期:2024/01/05可用餐時段:半自助午餐 用餐費用(每人):102.8餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill自助區:自助沙律吧區有沙律菜,面包+牛油 芝士 湯品 窩夫餅 朱古力噴泉 甜品 水果 雪糕 飲品 1: 沙律-這家沙律吧有4款沙律菜,8款配菜 6款醬汁 沙律菜新鮮 款式選擇不錯 味道好 另有提供芝士粉 這是沙律吧中較少見的 推薦2: 熱食-自助區有2款湯(豬骨湯+忌廉蘑菇湯) 3款麵包2款炸物湯-試了菇湯 湯不咸味道好 推薦麵包-有牛奶麵包+提子包+法包 包旁有烘烤機加熱面包 有提供牛油 1款冷切火腿片 試了提子包法包都味道不錯 推薦炸物-有炸春卷+炸薯條 味道正常芝士:有提供1款軟芝士 一款硬芝士 2款都味道好 較推薦軟芝士 軟芝士配剛烘好的提子包味道一流 推薦3: 甜品-有6款冷甜品+ 蘋果金寶撻+窩夫餅+朱古力噴泉+紅棗木耳糖水 試了幾款甜品 味道都不錯 推薦紅豆糯米糍+桂花糕+木耳糖水 另試了浸了朱古力噴泉的棉花糖 棉花糖和朱古力一起味道過甜 朱古力噴泉如有水果配料選擇更好 4:
用餐日期:2024/01/05
可用餐時段:半自助午餐
用餐費用(每人):102.8
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

湯-試了菇湯 湯不咸味道好 推薦
炸物-有炸春卷+炸薯條 味道正常

4: 水果-有2款 味道正常鮮甜 如可提供去皮的水果更好

5-雪糕:有約4款 是本地品牌雪糕 味道一般 不推薦

主食:選了烤紐西蘭肉眼牛扒配法式芥末籽汁+香煎盲鰽魚柳伴海硯配松露忌廉汁
1-烤紐西蘭肉眼牛扒配法式芥末籽汁:份量足 牛扒夠大塊但有點偏薄有點肥 有牛味 牛肉外香口內嫩滑 推薦 如牛扒切得厚些少肥些更好

2-香煎盲鰽魚柳伴海硯配松露忌廉汁:份量較少 只有一塊魚塊 醬汁不錯 魚肉新鮮不過稔 但魚皮不夠脆 有一隻硯沒開口 整體味道一般 不推薦

飲品:有果汁 冰紅茶 咖啡 紅茶 配有鮮奶 檸檬片 試了咖啡 咖啡只能出齋啡 牛奶也不是熱的 味道一般 如是即磨咖啡+熱牛奶或直接出latte類的即磨咖啡更好

總結:這家環境舒適 自助沙律吧沙律菜質素不錯 食品甜品選擇不錯 現在eaxxgo上有半價優惠+減$50優惠碼後半自助連主菜價錢吸引 肉眼牛扒和盲鰽魚柳推薦肉眼牛扒 如可有latte類即磨咖啡 水果可去皮更好 整體是值得推薦的半自助午餐餐廳

2024-01-05
$102.8 (午餐)
2023-12-18 1184 瀏覽
今日我想同大家介紹一間超抵食嘅假日自助餐,特別啱屯門區啲朋友或者追求高性價比自助餐嘅人!記住啊,係「悅品度假酒店」,位置方便到唔得,屯門西鐵站出口行3分鐘就到,而價錢又超平嘅,絕對唔好錯過啊!💰【熱門菜式】呢度有燒美國安格斯肉眼、串燒、美式豬肋骨、泰式辣椒糕炒青口、海鮮蟹籽炒飯、烤雞、蠔皇野菌扒時蔬、即煮烏冬拉麵、各款天婦羅等等!評價:我真係好推介燒美國安格斯肉眼,配上燒汁或黑椒汁,味道超正!燒美國安格斯肉眼另外,即煮烏冬亦係必點,配上滷水蛋同豬骨湯底,啱啱好味,如果你想試吓唔同口味,仲可以加入冬陰功湯,好呷!【凍盤/刺身/壽司】呢度嘅凍盤有白蝦、青口、蜆、面包蟹、翡翠螺、赤貝、八爪魚、鯛魚、吞拿魚、三文魚、熟蝦壽司、三文魚壽司、玉子蛋壽司等等!評價:面包蟹係我最愛,新鮮味道一流!食完再續,真係滿足!【沙律/甜品/雪糕】呢度仲有超過10款沙律,各款迷你芝士蛋糕、迷你蛋糕、朱古力噴泉、迷你窩夫、水果等等!【食評】推介大家試吓迷你窩夫,搭配各款水果,再加埋朱古力醬同雪糕,簡直係太好味啦!呢度嘅雪糕有Movenpick、Häagen-Dazs、CocoBerry等,每款口味至少有三四款選擇,

【熱門菜式】

燒美國安格斯肉眼

【凍盤/刺身/壽司

評價:面包蟹係我最愛,新鮮味道一流!食完再續,真係滿足!

【沙律/甜品/雪糕】

【食評】

呢度嘅雪糕有Movenpick、Häagen-Dazs、CocoBerry等,每款口味至少有三四款選擇,絕對值得一讚!

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓
【分店】葵涌|屯門|天水圍
【℡】38999222
【營業時間】全自助餐,星期六日及公眾假期 12:00-14:30; 18:00-21:00
2024-04-17 0 瀏覽
朋友生日就近近地黎到位於屯門站步行3分鐘就到的「悅品度假酒店」食半自助晚餐。入到餐廳裝修以火車為主題,有多處打咭位。餐牌上主菜都有七款選擇,食物未到之前就到餐廳中間位置取食物,有沙律、海鮮、南歐風味火腿、餐湯、甜品及小食等。南歐風味火腿火腿入囗味道濃郁,鹹鹹地配搭埋蜜瓜一齊食,味道一流。烤波士頓龍蝦配香檳忌廉汁及芝士賣相及味道不錯,芝士味道好香口,原隻龍蝦啖啖肉好新鮮爽口。海鹽烤日本鹿兒島A4和牛肩胛扒配紅酒汁牛扒有手長般大,我們點了七成熟剛剛好,牛肉味濃郁,入口鮮嫰多汁,加入紅酒汁味道更加有層次。最後食埋甜品做結尾,呢一餐好滿足。
南歐風味火腿
火腿入囗味道濃郁,鹹鹹地配搭埋蜜瓜一齊食,味道一流。
烤波士頓龍蝦配香檳忌廉汁及芝士
賣相及味道不錯,芝士味道好香口,原隻龍蝦啖啖肉好新鮮爽口。
海鹽烤日本鹿兒島A4和牛肩胛扒配紅酒汁
最後食埋甜品做結尾,呢一餐好滿足。
2024-04-10 0 瀏覽
住喺新界嘅我表示想喺呢邊搵到海鮮自助餐真係有難度前排好想仼食龍蝦但又唔想出遠門⋯⋯老公就幫我搵到呢間位屯門西鐵站附近嘅悅品酒店有海鮮主題自助餐供應🦞🦐🦀除咗有無限供應嘅海鮮之外,食物種類都幾多元化依家最新嘅主題係「蠔」華尋鮮自助晚餐有得任食鮑魚同龍蝦👍🏻 有興趣就快啲上網預約啦而且The Platter係以火車為設計主題,就算帶小朋友嚟都好適合㗎唔同嘅季節都有唔同嘅自助餐選擇之前見到仲有生蠔主題都好吸引大家都可以留意住book位
住喺新界嘅我表示想喺呢邊搵到海鮮自助餐真係有難度
前排好想仼食龍蝦但又唔想出遠門⋯⋯
老公就幫我搵到呢間位屯門西鐵站附近嘅悅品酒店
有海鮮主題自助餐供應🦞🦐🦀

除咗有無限供應嘅海鮮之外,食物種類都幾多元化
依家最新嘅主題係「蠔」華尋鮮自助晚餐
有得任食鮑魚同龍蝦👍🏻 有興趣就快啲上網預約啦

唔同嘅季節都有唔同嘅自助餐選擇
之前見到仲有生蠔主題都好吸引
大家都可以留意住book位
2024-04-10 59 瀏覽
一家三口去了屯門的Hotel COZi 食了泰 • 逍遙週末全自助午餐。這一次是Charlotte 第一次食自助餐❤️❤️除了有一般自助餐有的冷盤海鮮🦐,沙律🥗吧,芝士拼盤🧀,燒牛肉🥩,壽司刺身之後外還有主打的泰國菜,由經典的泰式串燒,菠蘿炒飯,冬陰公炒蜆,泰式炒青口,香辣的咖喱雞,仲有泰國特色甜品。值得一提的是餐廳有很多不同牌子口味的雪糕,包括有Movenpick 同Häagen-Dazs🍨🍨🍨!簡直係喜出望外😍😍雖然侍應人數不多,但他們的態度非常親切。都盡可能滿足客戶的需求。餐廳的環境以火車為主題。裝潢簡潔而優雅,營造出一種輕鬆愉快的氛圍。另外,餐廳亦都是非常著重親子家庭,有專門的嬰兒護理室,直接係餐廳一個角落位置,還有戶外場地供大朋友打卡,小朋友放電,十分貼心。

2024-04-08 66 瀏覽
堅持每個月都要與另一半有拍拖相處的時間我倆又來到飯堂撐枱腳了卡卡好鍾意這裡的半自助午餐因為每人除了有一款主菜可以選擇之外還有多款前菜、沙律、炸物、甜品、湯、雪糕、飲品及生菓任食任飲最平那個主菜都只是$148,加埋一,都只是$162這個價卻是性價比高梗何況是酒店半自助餐卡佬揀了烤紐西蘭肉眼牛扒配红酒汁🥩烤出來的肉質鮮嫩,七成熟剛剛好而我選了烤香煎鱸魚柳伴藍青口配白蘭地忌廉汁鱸魚煎得夠香口而不失肉汁,讚如果你想食澱粉質增添飽肚感可以選擇啱哂炎熱夏天的蕎麥冷麵卡卡誠意推薦你定必要試的意粉沙律及薯仔沙律醬汁調配得很到位,不過酸也不甜膩吃後有種清新感剛好減去吃肉肉的油膩感👍但如果你是 #減醣 人仕這裡有大量雜錦蔬菜沙律🥗可供選擇卡卡最愛這裡的沙律菜皆因款式蠻多喔~另外鍾意飲湯的朋友千祈不可以錯過蘿蔔豬骨頭及足料南瓜湯原來甜品還有中式選擇腐竹雞蛋糖水及煉奶炸饅頭西式甜品區當然唔少得芝士蛋糕、綠茶蛋糕、泡芙及啫喱糖及新鮮生果西瓜及哈蜜瓜還有必食的香脆窩夫配朱古力噴泉除了朱古力醬還配有楓糖漿炸物有素春捲及薯條最後當然唔少得食埋雪糕啦~有芒果、焦糖餅、沖繩鹽、朱古力曲奇選擇📍Hotel COZi屯門建豐

堅持每個月都要與另一半有拍拖相處的時間
我倆又來到飯堂撐枱腳了

卡卡好鍾意這裡的半自助午餐
因為每人除了有一款主菜可以選擇之外
最平那個主菜都只是$148,加埋一,都只是$162
這個價卻是性價比高
梗何況是酒店半自助餐

卡佬揀了烤紐西蘭肉眼牛扒配红酒汁🥩
烤出來的肉質鮮嫩,七成熟剛剛好

而我選了烤香煎鱸魚柳伴藍青口配白蘭地忌廉汁
鱸魚煎得夠香口而不失肉汁,讚

如果你想食澱粉質增添飽肚感
可以選擇啱哂炎熱夏天的蕎麥冷麵

卡卡誠意推薦你定必要試的意粉沙律及薯仔沙律

醬汁調配得很到位,不過酸也不甜膩
吃後有種清新感
剛好減去吃肉肉的油膩感👍

但如果你是 #減醣 人仕
這裡有大量雜錦蔬菜沙律🥗可供選擇
卡卡最愛這裡的沙律菜
皆因款式蠻多喔~

另外鍾意飲湯的朋友
千祈不可以錯過蘿蔔豬骨頭及足料南瓜湯

原來甜品還有中式選擇
腐竹雞蛋糖水及煉奶炸饅頭

還有必食的香脆窩夫配朱古力噴泉
除了朱古力醬還配有楓糖漿

炸物有素春捲及薯條
最後當然唔少得食埋雪糕啦~
有芒果、焦糖餅、沖繩鹽、朱古力曲奇選擇

📍Hotel COZi
屯門建豐街4號悦品度假酒店

2024-04-07 47 瀏覽
今次嚟嘆下weekend全自助午餐buffet經典泰式串燒🍢菠蘿炒飯🍍冬陰公炒蜆,泰式炒青口,香辣的咖喱雞,到泰國特色甜品,每一道菜都充滿了泰國🇹🇭風味。食物選擇多樣化,自助冷盤海鮮,沙律吧,芝士拼盤,燒牛肉,日式美食🍣各式各樣雪糕🍦主打嘅泰國菜,感受到廚師用心將新鮮食材同豐富香料完美地融合,創造出一道道美食😋而酒店裝修簡潔優雅,營造出一種輕鬆愉快嘅氛圍。另外,餐廳環境非常舒適,同時非常著重親子家庭,有專門嘅嬰兒護理室,仲有戶外場地俾小朋友放電⚡️🪫十分貼心。侍應態度亦非常親切專業,面帶微笑為客人提供幫助,令用餐體驗更加愉快👍🏻
今次嚟嘆下weekend全自助午餐buffet

各式各樣雪糕🍦

而酒店裝修簡潔優雅,營造出一種輕鬆愉快嘅氛圍。

2024-04-05 39 瀏覽
The Platter 位於悅品度假酒店二樓鄰近屯門西鐵站平日推出半自助餐優惠自助區域提供麵包芝士以及中西湯品同埋前菜沙律半自助餐同時供應脆薯條以及素春卷同埋炸饅頭幾款小食烤紐西蘭肉眼牛扒配紅酒汁五成熟紐西蘭肉眼牛扒肉質粉嫩柔軟同時脂肪豐腴油花細密適合配搭紅酒汁安格斯芝士牛肉烤煙腩片漢堡配香辣薯角安格斯牛肉漢堡肉汁豐富同時烤煙腩片油潤香脆配搭芝士半融拉絲超級邪惡甜品必備朱古力噴泉同時可以選擇水果糕點或者本地雪糕
自助區域提供麵包芝士以及中西湯品同埋前菜沙律
自助餐同時供應脆薯條以及素春卷同埋炸饅頭幾款小食
烤紐西蘭肉眼牛扒配紅酒汁
安格斯芝士牛肉烤煙腩片漢堡配香辣薯角
甜品必備朱古力噴泉同時可以選擇水果糕點或者本地雪糕
2024-03-21
2024-04-01 61 瀏覽
Hotel Cozi全新推出的自助晚餐!鐘意食海鮮留意啦~係可以任食架😍😍即燒法國生蠔同芝士焗龍蝦係主打吸引位👏👏個人十分推薦芝士焗龍蝦因為有兩層芝士的而且啖啖肉❤️❤️食多幾隻就回本啦!星期五價錢係$538 一位可由6:00食到9:30🫣平時好少食海鮮嘅我有個超愛食海鮮的男友!分享下我地食左咩啦~涷食海鮮類有麵包蟹、雪場蟹腳、翡翠螺、藍青口、白蝦!熟食區有即切嘅羊扒同埋牛肉 但個人比較推薦龍蝦伊麵同埋串燒類別🫡甜品方面個人最推薦芝士蛋糕同埋哈密瓜蛋糕卷!另外雪糕都有不同品牌及口味❤️水果方面有哈密瓜蜜瓜同埋西瓜飲品方面有果汁及紙包飲品 個人比較推薦中湯及西湯 係蟲草花雞湯同埋蘑菇湯 熱辣辣好好飲! 食物選擇十分多元化!詳情大家等睇YouTube片~The Platter (悦品度假酒店‧屯門)屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓

涷食海鮮類有麵包蟹、雪場蟹腳、翡翠螺、藍青口、白蝦!

水果方面有哈密瓜蜜瓜同埋西瓜

食物選擇十分多元化!詳情大家等睇YouTube片~

The Platter (悦品度假酒店‧屯門)
屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓
2024-03-30 45 瀏覽
屯門站附近,幾分鐘路程,嚟度Hotel COZi The Platter食半自助餐~~定期轉餐牌,今次食嘅牛扒同羊架質素都唔錯,食到滿足又坐得舒服~松露•和牛半自助晚餐,可以揀一份主菜,其餘食物可以出去自助區自選,有前菜沙律、凍蝦、蜆肉,冰鮮得嚟都ok~主菜一揀咗海鹽烤A4和牛肩胛扒配紅酒汁,和牛肉味濃,油香肉嫩,食自助餐有呢種質素,真係半自助餐先提供到~另一份主菜就係烤羊架,份量都幾多,厚身肉質軟林,好好食,軟嫩有肉汁~仲有朱古力火鍋,甜品同雪糕,應有盡有~個場地雖然唔大,但拎食物嘅範圍夠集中,仲有戶外區域可以打卡影相同行下消化下,幾有渡假感覺~酒店有不定期優惠轉餐牌,有鮑魚、龍蝦、生蠔食,睇落好吸引,保持新鮮感~

仲有朱古力火鍋甜品同雪糕,應有盡有~

2024-03-27 63 瀏覽
早前因朋輩生日,同佢去了屯門悅品酒店🏨品嚐了泰式buffet! 生日原來有七折優惠啊酒店餐廳以The Platter 火車🚞主題 的🇹🇭 【泰•逍遙週末自助午餐】 好可愛我自己品嚐了不少泰式風味料理泰式青木瓜沙律🥗、🦞白蝦, 藍青口三文魚等仲有沙爹串燒夠泰式地道!另外泰式冬蔭功海鲜湯都好有風味啊!之後都有品嚐了泰式青咖喱燒豬排骨 、冬蔭功炒蜆、辣掓糕炒青口及泰式菠蘿🍍海鲜炒飯呢!甜點🍮: 熱香餅, 窩夫 🧇朱古力噴泉⛲️Movenpick雪糕, Häagen-Dazs雪糕🍦好豐富,就快復活節長假期都想再來喔!

我自己品嚐了不少泰式風味料理
泰式青木瓜沙律🥗、🦞白蝦, 藍青口三文魚等
仲有沙爹串燒夠泰式地道!
另外泰式冬蔭功海鲜湯都好有風味啊!

甜點🍮: 熱香餅, 窩夫 🧇
朱古力噴泉⛲️
Movenpick雪糕, Häagen-Dazs雪糕🍦

好豐富,就快復活節長假期都想再來喔!

2024-03-26 52 瀏覽
🎊就黎到復活節, 今晚同家人黎到屯門悅品酒店 @Hotelcozi食dinner buffet 慶祝一下😍 呢度做緊鮑魚·🦞龍蝦·🦪蠔華尋鮮自助晚餐, Openrice提早預訂仲有$400/人嘅優惠價,非常抵食‼️款式選擇仲非常多, 如: ✨🦞焗芝士波士頓龍蝦✨🦪即燒活生蠔✨鮑魚雞粥✨🦞避風塘炒龍蝦鉗✨燉蟲草花鲍魚螺片湯✨冰鎮海鮮 (鱈場蟹腳、🦀麵包蟹、🦐白蝦、藍青口、翡翠螺等)✨🍣雜錦刺身 (帶子、三文魚、鲷魚、赤貝、吞拿魚、魷魚等)✨🥩燒紐西蘭西冷牛扒✨🐑燒羊鞍✨🦞上湯龍蝦伊麵✨🍢爐端燒✨🍫朱古力噴泉✨🍰多款西餅蛋糕✨🍊新鮮生果💕最正係仲有Häagen Dazs 及 Mövenpick 雪糕🍨任食, 仲有多款口味揀tim🤣今次真係食到歸晒本,抵😍食完飯行3分鐘就到屯門西鐵站,仲可以行埋vcity 先番屋企🤣今次真係食到歸晒本,抵😍

✨🦞焗芝士波士頓龍蝦
✨🦪即燒活生蠔
✨鮑魚雞粥
✨🦞避風塘炒龍蝦鉗
✨燉蟲草花鲍魚螺片湯
✨🍣雜錦刺身 (帶子、三文魚、鲷魚、赤貝、吞拿魚、魷魚等)
✨🥩燒紐西蘭西冷牛扒
✨🐑燒羊鞍
✨🦞上湯龍蝦伊麵
✨🍢爐端燒
✨🍫朱古力噴泉
✨🍰多款西餅蛋糕
✨🍊新鮮生果

今次真係食到歸晒本,抵😍