2008-05-19 5 瀏覽
一直都係一壽司既黑夜壽司既fans,自上個星期發現一壽司有派Monster Sushi既$100 coupon,見佢係新開價錢又只係貴少少(張coupon係每惠顧$250就減$100),再加上一壽司既職員話唔洗等好耐位,於是今晚十點半就過左去試下。十點半到,等左20分鐘左右先有位,坐係露台位(即向商場果邊)。唔知係唔係太夜,商場好似無咩冷氣,好焗。第一輪order左八碟壽司,有三文魚壽司x2、赤貝刺身、雞軟骨棒玉子、北寄貝壽司、油甘魚花之戀、鰻魚天婦羅壽司同帆立貝壽司。等左15分鐘,帆立貝壽司同赤貝刺身都黎左,其他都每5分鐘都黎一碟,唯獨係果兩碟最普通既三文魚壽司係最尾先黎。由於呢間壽司店係sell大件同每件壽司都有鮮磨wasabi,仲係以江戶川正宗壽司做招牌,所以先有咁大寄望。無錯,某d壽司係幾大件,但係無一件有佢所謂既鮮磨wasabi,仲有點都諗唔明果d掃係壽司上面既豉油/醬,係可以掃得咁求奇﹗四件三文魚壽司係一個碟上面,佢可以只係掃到一件有豉油,神奇﹗由於未試過鮮磨wasabi,所以就同一個高級d既男職員(黑衫)講,話黎左咁多碟壽司都無一件有wasabi,點知佢好似唔明又好似唔信

由於呢間壽司店係sell大件同每件壽司都有鮮磨wasabi,仲係以江戶川正宗壽司做招牌,所以先有咁大寄望。無錯,某d壽司係幾大件,但係無一件有佢所謂既鮮磨wasabi,仲有點都諗唔明果d掃係壽司上面既豉油/醬,係可以掃得咁求奇﹗四件三文魚壽司係一個碟上面,佢可以只係掃到一件有豉油,神奇﹗由於未試過鮮磨wasabi,所以就同一個高級d既男職員(黑衫)講,話黎左咁多碟壽司都無一件有wasabi,點知佢好似唔明又好似唔信咁,剩係話"我幫你睇睇"就拎走左。過左成15分鐘,終於有人俾返d三文魚壽司我地,但係好明顯係好求奇咁放左d wasabi係入面,完全feel唔到係咩鮮磨wasabi囉。之後,每件壽司都依然係無wasabi,我地已經無咁既心機再同佢講,自己點好過。

佢地十一點半last order,但係十一點十五分已經催我地要叫野食,仲要跟手想收埋d豉油同wasabi。有無d食店既侍應咁做野呀﹖﹗第二輪野食都未叫就收野﹖﹗最後一食完,岩岩飲緊杯茶,佢就一野收晒d野,連紙巾都收埋,剩返兩杯茶,有無搞錯呀﹖﹗我食完都係十二點,距離佢地收工仲有半個鐘,咁樣趕客真係咪旨意人地會食第二次。最尾埋單,男友用credit card加一張coupon,點知到簽單時佢照收原價,又要搞一大輪先得。野食ok,但呢間壽司店既職員服務太差,一定唔會有下次。

p.s.千祈唔好食蝦膏、蟹膏同龍蝦膏,勁難食。
$170 (宵夜)