2019-02-03 308 瀏覽
耐到都唔記得上一次食放題係幾時了,以前食放題都係去旺角食,點知原本依家觀塘都有放題食,勁方便,就決定同朋友一齊黎試一試佢既午市放題,貪佢午市平d又可以食3個鐘。我地2個都早左黎,原來有條隊俾人排隊等入座,好有秩序!呢樣抵讚👏🏻👏🏻講下環境先以往食放題,都係d地方好逼、櫈貼櫈坐、坐得唔舒服既,但係呢度環境好闊落,兩個人去食,安排左張sofa 卡位俾我地,勁舒服!拿拿聲落左第一round 既單,即刻出去自助區拎野食,有好多小食、前菜、熱盤同飲品可以揀,真係好掙札,樣樣都想試,但又怕拎得太多野食,食唔到咁多我最愛既刺身。。😜都幾得意,第一次玩可以自己加湯料 (有豆腐粒、海帶同葱) 既味噌湯。勁鐘意海帶,落一匙海帶乾唔夠再落多d,點知加左落湯之後海帶發大左就變左成碗都係。。貪心左!🍣剌身:Round 1 每樣都剔d試下,每款刺身都好新鮮,厚切又有光澤既,個人喜好特別鍾意食三文魚同油甘魚,好肥美鮮甜。🍣左: 燒鰻魚:我相都未影,我朋友已經急不及待要夾塊鰻魚食,呢個好有驚喜,鰻魚皮燒到脆脆地,但魚肉係好juicy既,熱熱地食好正,呢個encore率最高。🍣右: 羊架:又係一樣回本野,平時買番屋企煮

🍣剌身:

🍣左: 燒鰻魚:

🍣右: 羊架:
又係一樣回本野,平時買番屋企煮都成$5x 兩塊羊架,呢度任食,仲要煮得塊羊好香口好食,一d都唔羶,食肉獸首選!

🍣芝麻雞翼:

雞翼炸過皮好脆,但d肉又keep到好嫩滑。可惜之後太飽無再剔,依家睇番流口水。。

🍣菠蘿:
食左咁多炸野同肉,要食番d菠蘿清新一下。
燒過既菠蘿暖暖地,比平時食就咁切黎食既菠蘿更甜。

🍣一口牛奶豆腐:

豆腐炸過,食落又脆又軟,一口一豆腐但兩種口感。好食!

兩個人叫到一枱都係野食,不能盡錄,滿足晒我地d餓底。

飲品選擇超級多,汽水、果汁、冷熱茶、連咖啡都有。
食左好多野開始有d睡意,不妨飲杯咖啡醒醒神,再order多幾round!

除左一般既甜品雪糕雪條之外,呢度仲有自助糖果區,小朋友見到實好開心。

仲有一樣抵讚既係可以用apps黎落單,環保之餘,職員處理order既時間又快左,而且完全無漏單情況,可以check到有邊d食物黎左,邊d未黎,咁就唔會有叫多左食物做大晒鬼既情況出現!

2075 瀏覽