2020-01-19
難得今晚有時間約姊妹們食飯,就近近地去九龍灣食佢地鍾意食嘅泰國菜!呢間餐廳幾闊落,而且光猛,仲有唔少梳化位,坐得幾舒服!好姊妹鐘意食泰國野,就由佢發板:$118 泰式明爐烏頭-呢個平時做緊$168 ,難得今日做特價,只係需要$118咋,超級抵食!烏頭夠晒大條,係個爐上面滾下滾下,食得特別滋味!湯汁酸酸辣辣,魚肉嫩滑,係幾好味架,但對我來講太刺激,留返俾姊妹們慢慢食!$80馬沙文牛腩- 呢個就啱晒我,又有咖喱嘅香味,但係又唔會太辣!牛腩煮得夠淋,連著小小肥,入口溶化,點埋蒜蓉包,超超好味!$30 蒜茸包- 呢度嘅蒜蓉包唔係平時法式硬身條裝嗰種,包身係軟軟嘅塗滿蒜蓉牛油,邊位小小脆咁用嚟點咖喱簡直係一流!$78 咸魚椰菜苗- 呢隻椰菜苗通常只有泰國餐館先至可以食得到,菜苗炒得爽口,加埋鹹鹹香香嘅味道,抵食又好味。$158 泰式大頭蝦粉絲煲- 大蝦頭爆多高,蝦身又大隻,粉絲吸收左蝦嘅鮮甜味,食埋呢個就真係好飽啦!$58芒果糯米飯- 見呢度啲嘢食唔錯,諗緊甜品唔會太差,剛好見到有我鍾意食嘅芒果糯米飯,一定要食啦!糯米飯上枱熱辣辣出晒煙,煙煙韌韌,配埋小小凍嘅芒果再加啲有花生碎嘅椰汁,我只可
$58芒果糯米飯- 見呢度啲嘢食唔錯,諗緊甜品唔會太差,剛好見到有我鍾意食嘅芒果糯米飯,一定要食啦!糯米飯上枱熱辣辣出晒煙,煙煙韌韌,配埋小小凍嘅芒果再加啲有花生碎嘅椰汁,我只可以話,果然冇叫錯你!