2018-08-11
一直想食呢間疏乎厘班戟,但次次黎親都排長龍而作罷,是晚朋友話佢攞到fast pass好快就有位正呀,遠遠已聞到蛋香好想食呀。坐了bar枱,枱上有餐具、糖、同紙巾,仲有好貼心嘅叉電位,唔使怕無電打唔到卡啦~Cookie Frappe ($39)朋友點了曲奇沙冰,好好飲啊好濃朱古力味同oreo味,冰打得夠細,唔會飲落一口冰。Green tea latte ($36)抹茶控的自己猶疑緊要抹茶沙冰好定抹茶鮮奶好,最後因為覺得商場有點冷而要了熱飲完全無後悔,個抹茶鮮奶極重抹茶味,好甘香,而且完全無過甜,好合口味奇蹟的宇治抹茶班戟($139)班戟也是考慮了蠻久點那一款,晚飯吃得太飽了,想一人一份但怕吃唔哂浪費呀。最後就決定要呢款其間限定的宇治抹茶口味,兩塊厚厚的班戟,軟綿綿的,完全做到搖下搖下的效果班戟太太太好味了,除了濃濃的蛋香,還有著綠茶碎在內,散發著點點的綠茶香味抹茶控表示滿意!前面的士多啤梨大福好香甜,正呀!班戟上面仲有幾粒綠茶朱古力同一跎綠茶忌廉,再加埋綠茶粉,完美的撘檔還附上綠茶雪糕的,極濃郁綠茶味,好幼滑,勁正呀價錢雖然不便宜,但好好味啊大滿足,間中任性一下也不錯。
價錢雖然不便宜,但好好味啊大滿足,間中任性一下也不錯。