2021-11-30 292 瀏覽
對我來講要一杯奶昔唔好飲其實好難,因為始終都係用雪糕,但係要一杯奶昔好好飲亦都唔容易,重點係一定係雪糕。咁岩經過尖沙咀,見到一間寫住devil shake 嘅店,立即好想試,因為心裏面諗呢間店嘅奶昔一定好邪惡,我叫咗個朱古力香蕉奶昔加Oreo,間店得兩個人,基本上兩個人入晒去沖奶昔就冇人企喺店面,你要撳鐘先有人出嚟,再加上佢哋一入去其實都等幾耐…終於見到我杯奶昔,第一啖飲落去…靜咗!一啲都唔devil,杯奶昔有香蕉味、有朱古力味不過偏淡,我以為我加咗Oreo會令到杯奶昔更加濃味,事實上唔係,而且佢杯奶昔唔係好杰撻撻,比較流質,我覺得佢個朱古力味唔濃嘅原因係雪糕嘅問題。事實上我係失望嘅。
朱古力香蕉奶昔加Oreo