2019-10-03
今日老公突然話好想食糖水, 之後就帶咗我黎一糖。 對上嗰次食原來已經係一年前有多, 今次再嚟回味一下。店舖外面有一小處係開放式位置比你坐, 呢個位置都係比人方便食下煙hea下。咁耐冇食,今次竟然有新甜品食。我就叫左新野石板街窩夫, 窩夫有兩層, 合併一起都幾厚下, 還可以分開4小件,內裏有少量朱古力和棉花糖, 感覺煙韌又唔會太甜。 份量都好多下,兩個人食都好飽肚,再配埋薄荷朱古力雪糕, 感覺涼浸浸又係另一種風味。另外叫咗杯益力多沙冰, 呢個沙冰都幾有gimmick, 全支益力多冰放咗喺上面, 感覺好新穎,裏面還有三色Q果,感覺非常冰凍, 真係啱曬而家夏日炎炎嘅天氣。今次出咗好多新甜品,款式非常多, 價錢都好經濟。 如果揸開車,呢度都幾好,有免費泊車之餘地方仲好寬闊, 都係一個唔錯嘅選擇!