2016-09-23
今日比手信外國朋友,問佢想食咩當然又係漢堡包啦,今次我地選擇左尖沙咀美麗華的美式漢堡,因為佢食過銅鑼灣店話好味道,今日我地8點到達因為平日不用等位就可以入去!~去到門口見到一大個紅色名牌加車軚都幾特別又西式。今次我地叫左每人一個漢堡包加上一個沙律和飲品,每人大約$200左右都差不多吃不完都超飽肚離開!~Foie gras beef burger $158:當然問我不二之選係牛肉啦,但竟然見到有鵝肝咁特別都忍不住叫左黎試下!黎到時已十分好分開2分吾怕難食,但這個漢堡高度高到呢….一口都吾會食得到,斯文少少的我當然分開食,但外國朋友二話不說地壓平少少直接咬落去。當我切牛肉時肉汁勁多爆出,而中間少少紅剛煮熟肉汁好香又嫩滑,而鵝肝面有少少脆又香,味道加上微燇的面包一起食沒想到咁好味而吾太滯。Green salad $42:成晚只食肉吾係咁好,所以今次專登再叫左個田園沙律黎食,菜夠新鮮十分脆口,而配上柚子醬酸酸地不錯。但見到隔離桌食牛油果好多又獨立放在小瓶內,吾怕其他吾鐘意食牛油果的朋友吾鐘意,下次黎一定會叫牛油果菜沙律試下先。Iced pineapplefruit tea $38:飲野當然要飲
Iced pineapple
fruit tea $38:飲野當然要飲自家制飲品,飲落清新又香口吾太甜,味道不錯。