今日我去觀塘行街去到駱駝漆大廈見到個招牌,我抱住一個試新咗嘅心態去試下,上到去點到估唔到工廠大廈裏頭竟然有一間咁靚裝潢嘅咖啡店,入到去見到價錢唔平,但好多人食,我想應該會好食,我叫咗個午餐e牛魔王焗飯,同朱古力咖啡,等咗幾分鐘就有是日餐湯,湯係羅宋湯,個湯好夠味,唔似其他餐廳咁淡茂茂,葉煲得好淋,啲香草包好脆好鬆軟加上,橄欖油番茄醬,非常配合,飲完湯主食到時間剛剛好,牛魔王焗飯其實係一邊係咖哩牛腩牛筋,一邊係黑椒牛仔骨,焗飯唔多,如果好似我咁大食嘅人可能唔夠食,但係味道好味到一個字,正,牛仔骨好有牛味,黑椒汁唔太辣,牛腩人味,牛筋好淋,成個飯都好配合,mocha係本人嘅推介,我本人每日都會飲咖啡,本人對咖啡嘅要求都好高,但佢個mocha飲落比我歡喜嘅咖啡店還要好味,咖啡入口好夠味但唔會太苦,朱古力醬剛剛好唔會搶走咖啡嘅味,但又可以留有朱古力嘅味道,,食完唔太夠飽,所以我叫多個朱古力慕絲蛋糕,朱古力慕絲好滑,淳朱古力醬係面兩者非常配合好好味
上到去點到估唔到工廠大廈裏頭竟然有一間咁靚裝潢嘅咖啡店
,入到去見到價錢唔平,但好多人食,我想應該會好食
朱古力慕絲蛋糕
朱古力咖啡