普慶餐廳

The Astor
餐廳: 普慶餐廳
資訊:

聽聞咗『普慶』buffet好一陣子,1個月前訂,終於試到 •整體:甜品有驚喜,食物款式多,1830食到2130,食足3個鐘!•我哋食得最開心嘅係雪糕,仲要係Movenpick 同有10個味,好彩有朋友share,如果唔係試唔晒。青檸必食,仲encore咗tiramisu 同咖啡味!•大路嘢無咩特別,個小食有🌟驚喜:1️⃣「牛扒檔」嘅『🍖豬腩仔 Pork Belly』,皮燒得香脆,肉質彈牙,我平時好少食埋層肥膏,今次有食;2️⃣「天婦羅檔」嘅『🍶日式清酒煮蜆』,除咗有啖啖酒香外,蜆肉好嫩,可以一試;3️⃣「甜品檔」嘅『🍫Whiskey酒心朱古力』,好容易以為朱古力太常見而唔揀佢,但朱古力微甜,酒味甘香,實在要試;4️⃣「刺身檔」嘅帶子鮮嫩帶甜,係中小型帶子,有厚度同口感;•‼️睇彩數之選‼️⏬🌊💦「海鮮吧」有開邊龍蝦,麵包蟹,蟹腳,青口,蝦,生蠔;但生蠔今日質素麻麻哋,朋友認為太細粒,多碎殼同有少少苦味,所以只係食咗一轉;⏬🦆 『片皮鴨』已經包好嘅片皮鴨,今次啲醬落得重手咗;•【後記】➡️3個人坐一張細枱有啲迫,因為每次岀去都要帶口罩,所以會想一次拎多少少,行少轉,枱面常滿;好彩店員收碟收得快!➡️差唔多每個食
聽聞咗『普慶』buffet好一陣子,1個月前訂,終於試到

大路嘢無咩特別,個小食有🌟驚喜:

‼️睇彩數之選‼️

⏬🦆 『片皮鴨』已經包好嘅片皮鴨,今次啲醬落得重手咗;

【後記】
➡️差唔多每個食物位都有放搓手液,枱同枱中間有足夠空間,衞生都可以
2020-11-24