2018-01-21 890 瀏覽
次次去親深水埗都想去嘉頓咖啡店食蛋糕,但係波子頭次次都唔肯陪我去。今日佢終於肯帶我去食喇。位於地下嘅咖啡店,沿路行入去兩邊都有嘉頓嘅產品介紹。入到去咖啡店,地方好大,但座位不多,大約30個座位。咖啡店擺放了一些層列架,放咗各式各樣嘅嘉頓產品供顧客選購。咖啡店入口放咗一個玻璃櫃,入面放咗7~8款蛋糕,收銀機旁邊有個麵包櫃,入面有鷄批,鬆餅等。所有食品都可以單點或叫套餐,套餐是單點加10蚊左右可以多1杯飲品。不過飲品款式不多,熱飲有咖啡,奶茶,朱古力,紅茶,鮮奶。凍飲只得鮮奶。我最後揀咗黑朱古力蛋糕套餐飲熱朱古力,波子頭就揀咗雜果蛋糕套餐飲凍鮮奶。黑朱古力蛋糕朱古力味不是太濃,雜果蛋糕入面嘅雜果仲係冰凍嘅,上面紅色那粒我哋以為係士多啤梨但原來係橡皮糖。食物比較普通,但環境舒適。下次如果去深水埗行攰咗都可以嚟食吓tea休息吓。

2018-01-21