2016-02-12
昨晚偕同一班親人往吃飯,一月二十七日已訂枱,晚上八時. 今早有致電確實有枱. 晚上大哥七時半已到達,其他人八時已到斉. 其中一位侍應話就快有枱,埋緊單,執緊枱. 但我望入內似乎唔見有枱已食完跡像. 再等了差不多二十分鐘,再問仍是那個答案.大家都很肚餓和憤怒了,決定離開,我大聲的同那侍應講不要枱了,等了一小時仍未有枱. 在走時有個肥侍應竟然話五分鐘後有枱,我怒氣同佢講,唔好再講大話,內裹枱枱都食緊嘢,邊有埋單跡象.頭也不回便離開了.1. 我們有留下聯絡電話當訂枱時,明知俾唔到枱, 應該通知客人,遲D到.起碼唔會叫客喪等, 得失客人,仲用拖字訣.2. 樓下接待處竟然沒有人,如果知道無枱或要等好耐,我們一早便轉移陣地,唔會攪到不歡而散.3. 最興就係今晚竟然打電話來問唔係訂左今晚吃飯咩, 呢間無系統既飯店, 係咪只顧搵錢而疏忽對客人最基本的欵待.3. 唔知D食物有幾好食, 其實也不便宜. 但招呼客人的態度比大排檔更差, 手法更低粧. 4. 我地發現間店抽氣系統有問題, 全地濕淋淋,很滑.加上從外看到滿窗都是煙霞; 地方通道狹窄. 如遇意外, 不敢想象, 大家驚剔.