2015-12-15 559 瀏覽
是夜8點先晌土瓜灣收工,睇睇電話先知原來朋友仔被腦細捉住開緊馬拉松會走唔到,死死地氣自己晌openrice search 下附近有咩食(唔識路嘛...)發現有間新開既韓國餐廳,決定自己一個去試新野。入到去,細細間但裝修幾舒服,睇睇Menu,居然無食開既伴飯、鍋飯喎,佢只有Offer Set Dinner 同埋一D湯類,太餓啦,是但叫左個韓式炒辣雞($85)。等待途中食佢既前菜,泡菜同蓮藕都超好食,完全停唔到口!好快個Set就黎左,每個Set都跟個白飯,一試真係不得了!辣,真係夠辣,唔係一般韓國餐館加左好多甜味既辣,份量係大碟,本來都驚食唔食得晒.....最後居然清晒碟!真係好好送飯! 突然驚覺個餐無湯既?於是就決定加$10試埋個湯,是夜佢地提供蘿蔔湯.....唔知係咪食完辣野,飲落好淡,但最後又發現個湯都幾解辣,足料既!埋單$95無加一,晌土瓜灣可能係貴左少少,但絕對係滿足。後記:邊食邊睇其他食評,發現佢既炸雞係原隻架!韓國老闆同兩位本地女服務員態度都好好,食食下仲黎問我好唔好食,不過見到連埋我得3個客,可能地理問題,希望佢生意興隆啦!

埋單$95無加一,晌土瓜灣可能係貴左少少,但絕對係滿足。