就快到中秋節了我哋起時代冰室食 “一世發發” 的盆菜$1488 6-8人份量神燈海鮮舫盤菜很難得同幾位靚媽咪好友一齊食中秋食盆菜有特別寓意,代表和家人團圓食得豐富,希望食過嘅人賺到「盆滿缽滿」過節日梗係要食得豪啲,要食一些靚海味同海鮮,同家人食更加要闊綽! 我最欣賞隻日本 #北海道毛蟹 🦀,蟹膏多,而且肉質鮮甜。蠔皇鮑魚咬入去仲好溏心添,仲有D黏牙。金蠔蠔味濃郁,比普通蠔豉更好吃。我最鍾意鮑汁扣養顏花膠,大大片,而且炆得好軟腍。🍡又冇諗過滾到熱辣辣嘅長洲魚蛋係咁好味又彈牙架! 另外香妃雞幾有雞味而且又滑。食到咁上下,我還是最期待浸滿湯嘅蘿蔔、枝竹和炸芋頭,非常入味,索曬個鮑魚汁龍湯。附送嘅蟹膏,用來撈烏冬或粉絲,係非常惹味架😋!神燈燒 6-8人神燈海鮮舫盤菜:主角: 日本北海道毛蟹一隻(380g)以下配菜每款六件:🥢原粒蠔皇鮑魚🥢鮑汁扣養顏花膠🥢原粒帶子六粒🥢發財金蠔士 🥢豉油王海中蝦🥢長洲巨人魚蛋🥢明爐燒肥鴨和🥢香妃雞其他配菜有: 玻璃魷魚、炸粉嫩芋頭、豬皮、黃金蚊枝竹、豬手、蘿蔔和西蘭花另外有蟹皇膏和烏冬🥄湯底是鮑魚汁濃湯🍽另外我哋又點了其他小菜:。大富大貴鮑魚鮑汁海鮮炒飯。功夫
就快到中秋節了

我哋起時代冰室食 “一世發發” 的盆菜
$1488 6-8人份量神燈海鮮舫盤菜
很難得同幾位靚媽咪好友一齊食
中秋食盆菜有特別寓意,代表和家人團圓
食得豐富,希望食過嘅人賺到「盆滿缽滿」

我最欣賞隻日本 #北海道毛蟹 🦀,蟹膏多,

而且肉質鮮甜。

蠔皇鮑魚咬入去仲好溏心添,仲有D黏牙。

神燈燒 6-8人神燈海鮮舫盤菜:
主角: 日本北海道毛蟹一隻(380g)
以下配菜每款六件:
🥢明爐燒肥鴨和🥢香妃雞
另外有蟹皇膏和烏冬
🥄湯底是鮑魚汁濃湯

🍽另外我哋又點了其他小菜:
。大富大貴鮑魚鮑汁海鮮炒飯
。功夫無骨海南雞半隻
。蝦冰蟹醬豆腐鍋

食盆菜點都要有啲飯落肚,推介食呢個鮑汁海鮮炒飯,有蝦仁和鮑魚,鮑汁有着濃香的鮮甜味,真係炒飯都食多啲。