2023-01-17
早幾個月食過灣仔既【饞。台式食堂】~好記得佢個香酥雞排飯好好食👍🏻所以對呢間台式食店印象深刻!最近先知道原來K11 Musea喺10月底都開左分店😍雖然開喺K11,但價錢依然親民!當然要再次拜訪啦❤️餐廳裝潢以木系為主,燈光明亮,感覺清新舒服🌼店內環境都好寬敞,坐得舒適,好方便傾計❥ 饞•牛肉三寶麵(滷牛腩、牛肚、牛筋) $88好足料👏🏻👏🏻岩晒本身肚餓既我🤣湯底可以揀紅燒、麻香、蔥燒,麵底就可以揀陽春麵或者刀削麵,我揀左紅燒刀削麵🍜紅燒湯底香濃♨️牛腩煮得好腍身入味,牛筋同牛肚都大大件,食落啖啖肉仲好爽口👍🏻刀削麵麵質粗身幾煙韌有彈性,吸湯能力唔錯😋❥ 香酥雞排飯 $74今次再encore雞排飯❤️份量依舊令人滿意🥰雞扒外皮鹹香酥脆,炸粉唔會太厚,肉質鮮嫩多汁🥰配上既滷肉切左粒,肥瘦均勻,連埋飯食一流😚❥ 最佳拍檔(鹽酥雞拼台灣香腸) $68台灣小食之中,鹽酥雞係必食的🥹呢度既鹽酥雞好高質,外皮酥脆惹味,雞件啖啖肉而且好嫩🤤台灣腸香甜入味,好有台灣風味~❥ 芋香珍珠奶茶 $22今次揀左芋香珍奶~芋香味道香濃,唔會太甜👍珍珠好有咬口,好飲!❥ 芝士莓莓 $30面頭有層厚厚既芝士奶蓋,岩晒鍾意
好記得佢個香酥雞排飯好好食👍🏻
所以對呢間台式食店印象深刻!
最近先知道原來K11 Musea喺10月底都開左分店😍
雖然開喺K11,但價錢依然親民!當然要再次拜訪啦❤️
❥ 饞•牛肉三寶麵(滷牛腩、牛肚、牛筋) $88
好足料👏🏻👏🏻岩晒本身肚餓既我🤣
刀削麵麵質粗身幾煙韌有彈性,吸湯能力唔錯😋
❥ 香酥雞排飯 $74
今次再encore雞排飯❤️份量依舊令人滿意🥰
雞扒外皮鹹香酥脆,炸粉唔會太厚,肉質鮮嫩多汁🥰
配上既滷肉切左粒,肥瘦均勻,連埋飯食一流😚
❥ 最佳拍檔(鹽酥雞拼台灣香腸) $68
台灣小食之中,鹽酥雞係必食的🥹
呢度既鹽酥雞好高質,外皮酥脆惹味,雞件啖啖肉而且好嫩🤤
台灣腸香甜入味,好有台灣風味~
❥ 芋香珍珠奶茶 $22
今次揀左芋香珍奶~
芋香味道香濃,唔會太甜👍
珍珠好有咬口,好飲!
❥ 芝士莓莓 $30
面頭有層厚厚既芝士奶蓋,岩晒鍾意芝士奶蓋系列既人😛
芝士味夠濃厚,又唔會太漏!
草莓味都突出,飲落好清新🍓
解渴幾正👍🏻