2022-10-07
係尖沙咀做完Facial同朋友周圍行想搵間Chill d地方坐低傾下計,搵到【8Five2 Restobar】依間墨西哥菜酒吧餐廳🇲🇽,係門口都聽到一系列勁歌,環境真係好Chill😌~好在早咗d食飯,未夠8pm 已經全場爆滿!🥗墨西哥牛肉玉米餅沙律 $138第一次食墨西哥菜,想試下墨西哥式沙律,上枱超驚喜!衝擊味蕾,酸帶微辣蕃茄加上乳酪混搭鹹芝士、甜味紅石榴、牛油果、香濃牛肉,食完碟沙律都飽飽地🌮墨西哥卷餅(辣椒蝦) $148依個卷一食枱我同我朋友係呆咗,原因係估唔到卷餅入面係包飯?同我地叫果碟西班牙海鮮飯d飯基本上一樣,好似重覆食多次飯咁,係多咗塊卷餅。配料有蕃茄醬同洋蔥醬,醬料真係好加分,超級惹味,如果有出醬我一定買!🦐西班牙海鮮飯 $1988Five2 Restobar 西班牙海鮮飯偏向蒜味+牛油味,同以往食開重蕃茄味嘅西班牙飯味道有d分別,但都好惹味,而海鮮有青口、蝦、帶子粒加上蒜香牛油味好開胃,略嫌細碟咗d,大碟d更開心🍍Big Bang $88白鴿造型杯打卡一流,我都影咗幾張相先飲,入口係芒果+菠蘿味,酸酸甜甜好清新,見到好多人都叫依杯mocktail,我估隻杯佔好大原因📍
🥗墨西哥牛肉玉米餅沙律 $138
🌮墨西哥卷餅(辣椒蝦) $148