2024-10-21
呢間位於中環 H Queen’s 2樓嘅西餐廳,店內裝修華麗有氣派,樓底夠高之餘、又有採光度十足嘅落地大玻璃,加上佢哋主打世界各地嘅頂級牛肉,美國、意大利、澳洲、英國、日本同韓國等產地嘅牛肉都能夠食到,啱晒一眾牛魔王係跟家人、情人嚟慶祝食飯。📋All You Can Eat weekend menu ($388) 餐廳近日為慶祝開業一周年,特別推出呢個只限週末先食到嘅任食牛扒餐。套餐由中午12點開始至下晝2點半為止,期間除咗頭盤同甜品,大家可以盡情任食西冷牛扒同意粉。愛酒人士更可另加$128 90分鐘內飲埋紅、白酒同香檳。認真,以中環區嚟講,呢個價錢,會唔會CP值太高呀!🦞頭盤 - 生牛肉他他 / 龍蝦湯 兩者賣相都非常吸睛,前者用上美國Prime 牛製成,口感鮮嫩富嚼勁,阿叔覺得撈埋生蛋質感就更滑溜,建議加埋酸種麵包一齊食,口感層次會再豐富啲;後者有一細細隻龍蝦肉同大量蔬菜,質感濃稠,味道濃郁。🥩主菜 - 西冷牛扒配意粉用上美國安格斯牛,份量都唔少,建議三至五成熟,肉汁豐富,肉味又濃,自問牛魔王嘅你,即管試吓可以食到幾多件? 食扒之餘,大家仲可配埋蕃茄醬長通粉或蒜香意粉,兩者水準正常
🦞頭盤 - 生牛肉他他 / 龍蝦湯
🥩主菜 - 西冷牛扒配意粉
食扒之餘,大家仲可配埋蕃茄醬長通粉或蒜香意粉,兩者水準正常,不過不失,反而另跟嘅薯條就好有驚喜,即叫即炸熱辣辣,香脆又惹味!
🍰甜品 - Tiramisu
餐廳自家製嘅甜品,口感柔軟濕潤,淡淡嘅酒味又唔會蓋過咖啡香氣,兩者平衡得宜,好味!