【🍝Linkzy Cafe |🐛上環「善待自己」的午餐】.上環人多車多,想搵間餐廳有空間有風景有味道真係唔容易。今次嚟到Linkzy Cafe,簡約小清新風格,一入去就望到大大嘅玻璃窗,望住熙來攘往嘅電車路,悠然自得,無論幾忙都要善待自己,這就是我的「香港精神」。.🧄沙律及南瓜湯沙律新鮮清爽,南瓜湯香甜質地幼滑,用忌廉畫成心心,so cute! 暖完肚進入主菜。.🧄香蒜麻辣大蝦炒扁意粉BB麻辣程度,香口而不搶喉,大蝦夠味又爽口,意粉調味得好好,軟硬適中,越食越精神。.🧄牛肝菌意大利飯米飯硬度適合香港人食,易入口又有意式感覺。牛肝菌味濃,有忌廉芝士口感,飽肚滿足感高。.🧄熱美式凍美式冷熱咖啡各有味道,凍啡清爽可口,熱啡有份濃,彷彿就為忙碌的都市人充充電,又為午餐畫上句號。.樓上Café就是有一份都市清泉感覺,嘆個靚午餐,舒舒服服地飲埋杯咖啡,又開工再努力💪🏻.🍝Linkzy Cafe 📍 上環永樂街1-3號世瑛大廈2樓203室(永和街匯通找換旁上

【🍝Linkzy Cafe |🐛上環「善待自己」的午餐】

🧄沙律及南瓜湯