1K
最近真係愛上左去任食嘅地方,見到地鐵口有間新開「韓燒大叔」,就同朋友去下😆😆❣️餐廳每款肉都用小碟形式上,感覺好精緻❣️肉類水準都幾好,而且個爐唔會痴底❣️外面仲有雪糕機自製雪糕、爆谷、任食多款韓式前菜、蛋糕,勁豐富【 加$88 海鮮任食+啤酒任飲】本身個餐包好多款肉類,加$88就可以點埋海鮮、刺身等,絕對建議加!海鮮/刺身類,個人最鍾意以下幾款:✨青口:幾大隻之餘,味道鮮甜✨海虎蝦:同樣大大隻夠厚肉,都幾新鮮✨三文魚、北寄貝、帶子:全部都幾厚切而且幾新鮮,特別係帶子,夠厚身鮮甜😋肉類推介(*個人唔食牛,所以無點牛類)✨韓式辣豬肉:係大大片豬肉,辣度適中,肉質唔錯✨紐西蘭羊肩肉:用肉粒上,細細塊但口感軟嫩,滿滿羊肉油脂香✨薄切五花腩:薄薄一片帶有一粒軟骨位置,豬肉味濃✨韓式雞軟骨:燒過後夠脆香惹味小食類:韓式柚子單骨雞翼嘅柚子醬好特別~另外炸餃子都唔油膩,等烤肉時都可以食住先🤭任攞前菜亦好吸引,最impressive係韓式拌米蟹🦀️,估唔到細細隻都有蟹膏香,仲係脆口惹味。甜品方面必食雪糕,超滑同軟香,甜度適中,。另外福餅都好好味,皮軟嫩。邊烤肉,邊食下刺身、前菜,真係好🈵️足!煩惱盡siuuu了

❣️餐廳每款肉都用小碟形式上,感覺好精緻
❣️肉類水準都幾好,而且個爐唔會痴底

【 加$88 海鮮任食+啤酒任飲】

海鮮/刺身類,個人最鍾意以下幾款:

✨青口:幾大隻之餘,味道鮮甜
✨海虎蝦:同樣大大隻夠厚肉,都幾新鮮

肉類推介(*個人唔食牛,所以無點牛類)

✨韓式辣豬肉:係大大片豬肉,辣度適中,肉質唔錯
✨紐西蘭羊肩肉:用肉粒上,細細塊但口感軟嫩,滿滿羊肉油脂香
✨薄切五花腩:薄薄一片帶有一粒軟骨位置,豬肉味濃
✨韓式雞軟骨:燒過後夠脆香惹味

甜品方面必食雪糕,超滑同軟香,甜度適中,
。另外福餅都好好味,皮軟嫩。

邊烤肉,邊食下刺身、前菜,真係好🈵️足!煩惱盡siuuu了🤣