跟住地圖行,行行下發現唔對路,原來自己直接經過咗餐廳都唔知,呢間餐廳嘅鋪面的確唔太起眼,但一打開門,店內嘅氛圍真係好掂!氛圍像極了去咗日本,店內精緻嘅日系裝潢,除咗有一片綠油油竹林與動感極光外,呢度嘅每個燈泡外殼仲用上簡約竹筒設計,環境十分清幽!而店員亦十分有禮貌,即使戴著口罩都感覺到佢哋係有笑容咁去招待每一位客人🫶🏻✨✍🏻 /蒲燒鰻魚定食▫️三文魚 (2切)+HKD28▫️油甘魚 (2切)+HKD32▪️價錢:HKD148▪️美味指數:♥♥♥♥♥有個盒裝住嘅鰻魚飯就係特別好食!鰻魚雖然唔算特別厚,但燒得好靚又好味,定食仲包括足料麵豉湯及炸魚仔。不過最估唔到嘅係,隨便加單嘅刺生居然帶畀我哋好大驚喜。一上菜,係超級厚切嘅三文魚同油甘魚!重點係加單價錢唔貴,加咗廿幾三十蚊就食到啖啖刺生,大滿足喔🎊✨✍🏻 /火炙壽司八貫▪️價錢:HKD198▪️美味指數:♥♥♥♥♥一排長長嘅壽司,睇見都流曬口水了!八貫包括三文魚、左口魚邊、赤身、帶子、油甘魚及季節海產三款。每片刺生都畀師傅𠝹咗幾刀,再留上被炙燒過嘅痕跡,賣相十分吸引之餘又好味🤤✨✍🏻 /梅酒▪️價錢:HKD0▪️美味指數:♥♥♥♥♥今晚每張枱每人都得到一杯

✍🏻 /蒲燒鰻魚定食

▪️價錢:HKD198

✍🏻 /梅酒
▪️價錢:HKD0
▪️美味指數:♥♥♥♥♥
今晚每張枱每人都得到一杯免費嘅梅酒!唔好以為免費就冇好野,一大杯梅酒,上面仲放咗粒可愛嘅梅,清甜易入口,真係好啱女仔飲🥃✨

2022-09-24
  • 梅酒