2021-06-20
@kan.teen估唔到大南街嗰邊除左cafe仲有呢啲特色小食店~餐廳名:朝。有新一天新開始嘅意思,朝象徵著日和月。所以會見到餐廳入面有好多關於夕陽🌇月亮嘅設計風格🌕🌛.👅薄牛豆腐壽喜燒 $98好多配料😹應有盡有:幾款菇,腐皮,娃娃菜等薄牛肉片 普普通通🥩壽喜燒湯底幾好食 甜得黎唔會過甜😆其實幾啱送飯食😂果然係日本蛋🍳橙橙的色澤好靚(中國蛋真係不了😂會食壞肚).👅金箔黑魚子脆味牛油果沙律批 $128龍蝦 帶子 蟹肉 三選二我揀左帶子+ 蟹肉帶子鮮味啲🌊個蟹肉有少少腥🦀呢啲薄脆批好食 望落精緻 食落crispy✨✨.👅自家製醬燒安格斯牛肉串 $58呢間啲串燒定價都幾進取 因為份量太少了 先得一串 質素又唔係特別好~~安格斯牛肉串 燒得太乾了太熟了🥲無曬牛肉汁+肉質好乾柴.👅燒牛舌 $48得3粒細嘅牛舌 太貴了😂質素好普通 切到咁細粒 無乜咬口.👅醬燒日本飯團 $38呢一舊的嘅飯團 呢個價錢😂我用呢個價錢去買燒味飯仲食得飽紫菜都可以唔脆😂係章魚小丸子大阪燒個隻汁嘅味.👅燒宮崎豚肉留心芝士竹輪 $58就係宮崎豚肉片包住竹輪+中間夾左芝士🧀成舊都偏鹹 建議用mozzarella cheese會
估唔到大南街嗰邊除左cafe仲有呢啲特色小食店~
👅薄牛豆腐壽喜燒 $98
好多配料😹應有盡有:幾款菇,腐皮,娃娃菜等
薄牛肉片 普普通通🥩
壽喜燒湯底幾好食 甜得黎唔會過甜😆其實幾啱送飯食😂
果然係日本蛋🍳橙橙的色澤好靚(中國蛋真係不了😂會食壞肚)
👅金箔黑魚子脆味牛油果沙律批 $128
紫菜都可以唔脆😂
係章魚小丸子大阪燒個隻汁嘅味
👅燒宮崎豚肉留心芝士竹輪 $58
就係宮崎豚肉片包住竹輪+中間夾左芝士🧀
成舊都偏鹹 建議用mozzarella cheese會好啲 冇咁鹹又有拉絲
不過呢一舊食落都幾得意嘅🥓
👅荔枝乳酸梳打 $38