2020-04-30 371 瀏覽
【 有特色的文青食店 】 長沙灣近年都開左好多好有特色的靚Cafe,當中我經常去的係瘋鳥Hummingbird Coffee & Food,餐廳地方不大,但裝修得幾有特色,小清新的感覺,好適合三五知己聚下傾下計。下午茶時段,唔算太多人,可以靜靜地休息一下,我同朋友一人一個餐,但下午茶餐有D 細份,我地唔太夠,所以再叫多個。前後點了一份啤酒炸魚配美國薯條,一碟焗黃金芝士煙肉扭扭粉,一份香煎魚柳白汁飯,餐飲點了一壺英式紅茶和熱朱古力。啤酒炸魚配美國薯條係我每次去的必點選擇之一,因為實在太太太好食,粗身薯條熱辣辣,係新鮮炸起的,非常好味。有小小啤酒味的炸魚,炸得剛剛好,魚肉好林,外層好香脆。隨碟的他他醬都唔錯,食完可以叫店員再加。香煎魚柳白汁飯,魚柳煎得幾香,但可能太薄,邊邊煎到有點硬,飯的份量都幾小。焗黃金芝士煙肉扭扭粉,味道正常。
【 有特色的文青食店 】

所以再叫多個。

焗黃金芝士煙肉扭扭粉,味道正常。
2020-03-19
5 分鐘 (堂食)