【💭敢夢敢想 山道文青咖啡店☕】Dreamer Cafe | #西環石塘咀山道一帶有多間隱世咖啡店,不少都係由一班敢夢的香港年輕人創業 每間都各有特色! 而且當你走入去仔細欣賞餐廳的裝修,會感受到店主的理念! 餐廳以純白和淺木作主調,感覺柔和舒適,果然係一個發夢的好地方!係大學附近,午餐時段有唔少學生!餐廳主打每日新鮮食材意粉和AllDayBreakfast,當然唔少得「咖啡」! 今日的Pasta係 「青醬煙鴨胸意粉」和「番茄大蜆扁意粉」。前者,入口清新橄欖油和香草比例剛好,煎香的煙鴨胸肉質嫩滑 軟腍,有鴨香!番茄意粉炒得更惹味,濃郁蕃茄醬和鮮甜多汁的大蜆!😋✌🏻「熱朱古力」美美的拉花,好似會跳舞的天鵝。入口幼滑,可可味濃郁 甜度適中!
【💭敢夢敢想 山道文青咖啡店☕】
Dreamer Cafe | #西環

2019-10-04
5 分鐘 (堂食)