今日由阿妹請食生日飯飯😋開心開心🥳,我地去到位於長沙灣福華街嘅一間可以打卡又可以同朋友坐係到閒聊嘅咖啡店-Boholic。咖啡店嘅設計以波希米亞風格為主,米白色嘅配搭顯得格外溫暖及舒適,無論咖啡店內及外都設有打卡點,今日就見到有人帶咗柴犬過嚟影相,超級可愛☺️⭐️ Slow-Cooked U.S.A Blade Steak/ Tiger Prawn / Gravy香煎慢煮美國牛板腱伴虎蝦配黑松露燒汁 $258七成熟嘅牛板腱 😬 口感鮮嫩多汁,而中間有一根筋,增加了牛扒鬆脆的口感,配上香濃嘅黑松露香醬汁,原來牛扒同黑松露咁夾,虎蝦食落去爽口彈牙又鮮甜,配菜非常之豐富,有翠玉瓜、薯仔粒、蕃茄仔同埋秘製香脆嘅羽衣甘藍☺️⭐️ Slow-Cooked U.S.A Pork Loin Rack /w Honey Mustar香煎慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬 $228豬鞍的肉質鬆化又多汁,脂肪紋路適中,配埋餐廳肥仔的密唐芥末醬,突顯出豬鞍的味道濃郁,配菜同牛板腱一樣,有翠玉瓜、薯仔粒等👍🏻⭐️ Yuzu Vinegar/Eggplant/ Sashimi Scallop Salad 柚子醋漬茄子刺身帶子沙律

香煎慢煮美國牛板腱伴虎蝦配黑松露燒汁

香煎慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬

柚子醋漬茄子刺身帶子沙律

⭐️ Yuzu Vinegar/Eggplant/ Sashimi Scallop Salad 柚子醋漬茄子刺身帶子沙律 $118
柚子醋漬茄子🍆我都係第一次食🥰食落去第一啖覺得幾特別,酸酸的,然後慢慢咁食,食吓食吓就食晒啦👍🏻帶子煎到兩邊金黃內裏係生的,非常之鮮甜可口😋
蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配雲呢拿雪糕

⭐️ Apple Cpumble Burnt Caramel Egg Roll with Vanilla lice Cream 蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配雲呢拿雪糕 $72
可以提前同餐廳講上面加生日字句🎂
蛋卷外層鋪滿了脆脆的焦糖,厚實的蛋卷上有一球雲呢拿雪糕,而雪糕上就有蘋果肉製成的果醬及消化餅金寶😋
士多啤梨牛油果奶昔

⭐️ Strawberry Avocado Smoothie 士多啤梨牛油果奶昔 $58
香濃嘅士多啤梨味,但有淡淡牛油果香味,棉襪嘅口感,飲下飲下會成杯飲晒,好邪惡😋🍸🍹
洛神花茶

⭐️ Roselle Tea 洛神花茶 $35
賣相都不錯👍🏻紅色的洛神花茶,用咗茶壺去城中,想飲幾多倒落個杯度,就好似享受緊英式下午茶嘅感覺!☕️🫖
香煎慢煮美國牛板腱伴虎蝦配黑松露燒汁
香煎慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬