2022-05-13 301 瀏覽
一行四人食大餐慶祝生日🎂🎉 想食青口又想食甜品,但又怕叫四人餐再加會太多食唔哂,所以叫咗個二人套餐,再加其他野食。二人套餐$648包括兩客是日餐湯、一份沙律、一份肉類主菜、一碟意粉、兩份甜品。✨是日沙律 – 巴馬火腿凱撒沙律沙律正常發揮,巴馬火腿唔會太鹹,沙律醬酸酸甜甜亦幾好味🥗✨燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉 +$80今次叫咗五成熟,16oz大大件牛扒煎得啱啱好,咬落好腍,牛肉味香燶🐮 配菜係黑松露薯蓉,黑松露味道香,薯蓉幼滑香濃,連配菜都做得好出色👍🏻✨香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚子帶子又腍又滑,完全唔會韌,食落同刺身一樣😋 龍蝦醬汁香濃唔過鹹,意粉煮得剛好,軟硬適中亦有咬口🍝✨法式椰奶凍配芒果汁奶凍好香椰汁味,食落滑溜溜,芒果汁味夠甜帶少少酸,加埋奶凍一齊食就更突出到芒果甜味🥭✨朱古力蛋糕朱古力味好香,一啲都冇苦澀,上層係朱古力朱古力mousse,下層係蛋糕,質地唔同令口感更豐富👍🏻✨香草白酒煮青口配黑松露薯條 1KG $398哩個係我嚟哩度必點嘅菜式,薯條黑松露味好香。白酒經過烹調後酒味揮發咗,真係食幾多都唔怕醉😂 青口大大粒超級滑口,又好腍好甜,海鮮嘅清甜味道配埋香草白

巴馬火腿凱撒沙律
✨是日沙律 – 巴馬火腿凱撒沙律
沙律正常發揮,巴馬火腿唔會太鹹,沙律醬酸酸甜甜亦幾好味🥗

燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉

朱古力蛋糕
✨朱古力蛋糕

香草白酒煮青口配黑松露薯條
✨香草白酒煮青口配黑松露薯條 1KG $398
哩個係我嚟哩度必點嘅菜式,薯條黑松露味好香。白酒經過烹調後酒味揮發咗,真係食幾多都唔怕醉😂 青口大大粒超級滑口,又好腍好甜,海鮮嘅清甜味道配埋香草白酒,食到停唔到口😋

南瓜忌廉湯
✨是日餐湯 – 南瓜忌廉湯 $58
就算係是日餐湯,都絕對唔馬虎,濃郁南瓜味配上幼滑忌廉,成碗湯都好濃好滑,每啖都滿滿南瓜味🤤 另外仲配咗一片超級脆卜卜蒜蓉麵包條。

78%朱古力心太軟
✨78%朱古力心太軟 $88
平時食心太軟最怕太甜,有時食到喉嚨都唔舒服。但哩個心太軟係我食過嘅Top 3之一🤤 一切開流心感十足,朱古力味超香濃,每啖都係享受緊朱古力醬香滑感。如果唔習慣咁濃,可以配埋雲哩拿雪糕一齊食,中和返朱古力嘅苦味,一樣係咁好味👍🏻

Beer – Peroni
✨Beer – Peroni $59
哩款好易入口, 入口帶少少甜味,之後有微微苦味,屬於偏淡味嘅啤酒🍺

Mocktail – Tropical Punch
✨Mocktail – Tropical Punch $59
菠蘿汁香甜中帶微微酸味,飲落仲有少許百香果蓉同覆盆子味,酸酸甜甜好開胃😋

🔍整體感覺:餐廳面積唔大,同隔離枱嘅距離會較近,人多時會有啲嘈。職員好熱心友善,反應好快,會留意客人嘅需要,食青口及甜品時即時幫我地換碟👍🏻 食物質素好,青口下次一定要再encore😏
2022-05-10
生日