2021-07-05
近期好多cafe主題都鍾意玩黑色幽默、放吓負🤓呢間新cafe就唔同啦,聽到名都感覺到滿滿嘅正能量同一身傲骨😤。雖然位於工業大廈入面但採光好好,加上餐廳以白色為主調🤍 整體環境明亮舒服。另外 唔同嘅位置都放有綠色盆栽,都幾有夏日度假feel🍉⛱Cafe黎講價錢幾貼地,味道對得住價錢 真材實料而且環境舒適👍🏻幾適合同朋友閨蜜聚會chill吓~🌟蟹肉南瓜意大利飯 ($98)係講味道之前 小編真係想講 好耐無見過100蚊都唔洗嘅risotto🥺。意大利飯偏軟熟嘅 但唔會太淋😉唔鍾意硬身嘅燉飯可以放心試。上面嘅蟹肉為呢道菜提味增色不少 🦀🍽個人覺得如果南瓜味再濃啲會更佳。🌟煙肉芝士和牛漢堡配薯條 ($108)和牛漢堡啖啖肉又juicy 幸福感滿滿🍔☺️入面配埋煙肉同芝士 令到口感同味道更加豐富同有層次。跟餐嘅薯條都幾粗身🍟側邊嘅沙律都唔求其 用咗唔同嘅沙律菜🥗清爽嘅口感亦有助解膩!🌟蘑菇湯 (跟餐)個湯好濃郁 好似成個蘑菇打落去咁🍄🥣飲落都咬到好多蘑菇蓉,味道唔錯。🌟熱情果薄荷梳打 (+$23)夏日炎炎最需要嘅就係飲啲refreshing嘅嘢😚呢杯熱情果梳打味道一啲都唔人工而且甜度啱啱好🍹清新解暑
🌟蟹肉南瓜意大利飯 ($98)
🌟煙肉芝士和牛漢堡配薯條 ($108)
🌟蘑菇湯 (跟餐)
🌟熱情果薄荷梳打 (+$23)
夏日炎炎最需要嘅就係飲啲refreshing嘅嘢😚呢杯熱情果梳打味道一啲都唔人工而且甜度啱啱好🍹清新解暑一流!
🌟朱古力香蕉奶昔 (+$24)
呢杯相對甜度較高 一樣味道唔人工🍌感覺整奶昔果陣加咗好多香蕉入去打💕面頭嘅cream真係俾得一啲都唔手軟😆好邪惡啊!
*另收加一服務費
味道:🌕🌕🌕🌕🌘