2022-05-30
『氣氛依舊chill爆,最愛仲係花生醬雪糕』計落今次都第三次嚟食,想食西班牙菜又唔知揀咩就會嚟呢度🤣嗌翻之前嘅嘢食就係最穩陣嘅選擇~不過今次天氣比較熱,又坐係藤椅所以坐得就冇咁舒服🙈食左幾次最鐘意嘅都係個幾樣,Sangria,Paella同埋花生醬雪糕🍦之前試過廚師發版都幾唔錯,可以試多幾樣菜式推介 🥢Red Sangria 🥢Arroz Negro🥢Ensalada de Tomate 🥢Peanut Butter Icecream————————————————————◎ SALMON TNT (HKD35) │ 3.5/5煙燻三文魚配墨西哥酸忌廉及三文魚子一口份量,幾清新開胃◎ BOQUERONES (HKD98) │ 3/5白鳳尾魚、脆薯片、香辣檸檬配紅甜椒油 好似食緊罐頭魚嘅感覺,唔算太特別◎ PAELLA DE MARISCOS (HKD428) │ 3.5/5西斑牙海鮮飯,鱿魚,蜆肉,青口,蝦個飯軟硬度同調味我都好鍾意,係偏硬身嘅口感。如果海鮮可以重味d會更好,依家應該係白烚冇落鹽所以會比較淡◎ 自家製花生醬雪糕 (HKD25) │ 4.5/5超級濃郁花生醬味
『氣氛依舊chill爆,最愛仲係花生醬雪糕』
————————————————————
◎ SALMON TNT (HKD35) │ 3.5/5
煙燻三文魚配墨西哥酸忌廉及三文魚子
一口份量,幾清新開胃
◎ BOQUERONES (HKD98) │ 3/5
白鳳尾魚、脆薯片、香辣檸檬配紅甜椒油
好似食緊罐頭魚嘅感覺,唔算太特別
西斑牙海鮮飯,鱿魚,蜆肉,青口,蝦
◎ 自家製花生醬雪糕 (HKD25) │ 4.5/5
超級濃郁花生醬味!食到停唔落嚟!! 而雲呢拿雪糕就新地之後冇咁經驗,不過入邊都有雲呢拿籽幾香
◎Red Sangria (HKD98/glass) │ 4/5
By glass其實份量都唔細,酒味幾濃