2022-10-04
同男朋友喺荃新天地行街👫途經見到幾清新簡約既西餐廳【The BASE Nature】✨環境開揚,有大自然氣息,睇完menu覺得價錢合理,就入去試試了🥰帶位既店員好好,見到我地兩個拎住咁多野~安排我地坐4人座位❤️我地都坐得好舒適,加上冇限時,傾耐左計都冇問題🤣🗣❥ 芝士薯格 $62勁大盤‼️一上枱嚇親🤣🤣呢個價錢呢個份量真係物超所值🤭薯格熱辣辣好香脆!芝士份量都多🧀有拉絲效果🤤真係邪惡至極!😆(我地兩個人清晒🫢)❥ 海鮮墨汁意大利飯 $138有香煎日本刺身帶子同埋魷魚,帶子幾厚身,煎得好香口,食落爽甜彈牙😋魷魚都令成個飯更有口感🥰意大利飯好creamy!粒粒飯都滲滿墨汁,口感豐富好味🥰❥ MB2黑安格斯牛肉眼扒 (250g) $268叫左5成熟,煮得岩岩好!肉質仲係好粉嫩,牛味香濃,咬落口多肉汁,而且好淋、完全唔會韌🥰有幾款鹽同醬汁可以揀,我地揀左廚師推介既{煙燻岩鹽}同埋{芥末子忌廉燒汁},配埋醬汁同岩鹽令成塊扒更有風味,味道好夾👍🏻❥ 焗桂花蘋果反烤撻海鹽焦糖醬 配柚子雪糕 $88新鮮出爐⋯件撻熱辣辣!撻底酥脆,有啖啖清香既桂花蘋果味,味道酸酸甜甜🍎幾解膩!配埋清新既柚子雪糕,冷熱交融
帶位既店員好好,見到我地兩個拎住咁多野~
安排我地坐4人座位❤️
我地都坐得好舒適,加上冇限時,傾耐左計都冇問題🤣🗣
❥ 芝士薯格 $62
勁大盤‼️一上枱嚇親🤣🤣
呢個價錢呢個份量真係物超所值🤭
薯格熱辣辣好香脆!
芝士份量都多🧀有拉絲效果🤤
真係邪惡至極!😆(我地兩個人清晒🫢)
❥ 海鮮墨汁意大利飯 $138
意大利飯好creamy!粒粒飯都滲滿墨汁,口感豐富好味🥰
❥ MB2黑安格斯牛肉眼扒 (250g) $268
❥ 焗桂花蘋果反烤撻海鹽焦糖醬 配柚子雪糕 $88
新鮮出爐⋯件撻熱辣辣!
撻底酥脆,有啖啖清香既桂花蘋果味,味道酸酸甜甜🍎幾解膩!
配埋清新既柚子雪糕,冷熱交融,好正🤤
❥ 蜜糖柚子烏龍 $32
烏龍茶味濃🥰加上蜜糖柚子,甜甜地唔會膩,仲有d柚子可以食下😋好飲!
❥ 冰鮮果茶 $38
比起蜜糖柚子烏龍冇咁甜🍹