2022-05-20
隨住防疫措施放寬,我個肚腩都放寬左😂😂😅😅不斷報復式堂食🫢最近仲食左好多人推介過既【安平燒肉🥩】放題~睇黎要繼續放肆一排先😝今次食既係荃灣分店🥰佢位於大鴻輝中心,鍾意食放題既人(特別係荃灣人)一定知道喺邊🤣話說我地去當日落雨,半跑形式去到餐廳🏃🏻♀️🏃出晒汗😂好彩去到即刻可以入座,環境好舒適,座位寬敞,冷氣充足,旁邊仲掛滿一個個天燈🏮即刻諗起以前去台灣放天燈既旅行日子🥲✈️總共有4款套餐可以揀,價錢由$208-$398不等,價錢會因為唔同時段而改變,19:30前離座係會平d架😙🔻澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐🔻 $378🥩牛肉呢個套餐每人會送兩件牛舌芯,好爽口👍👍🤤牛肉款式有好多,包括澳洲M5和牛、美國SRF極黑牛、安格斯牛小排、三角牛肩肉、鹽蒜麻油和牛柳⋯⋯所有牛牛🐮都好高質,油脂分佈均勻,牛味好香濃🥰特別鍾意安格斯牛小排,牛脂感重,咬落有肉汁好juicy😚M5和牛都好正,油香十足,有入口即溶既感覺🥰欣賞餐廳會將每碟牛肉都標註返個名,等食客享用既時候都知道自己食緊邊款牛肉,好清晰同貼心👍除左牛肉,我地仲order左好多款豬肉同雞肉,有厚切雪花豬、豬大腸、梅花豬、雞腿肉、雞翼等等,超多
不斷報復式堂食🫢
話說我地去當日落雨,半跑形式去到餐廳🏃🏻♀️🏃出晒汗😂
🔻澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐🔻 $378
🥩牛肉
呢個套餐每人會送兩件牛舌芯,好爽口👍👍🤤
所有牛牛🐮都好高質,油脂分佈均勻,牛味好香濃🥰
除左牛肉,我地仲order左好多款豬肉同雞肉,有厚切雪花豬、豬大腸、梅花豬、雞腿肉、雞翼等等,超多選擇❣️
🦐海鮮
海鮮類方面,首選係烤帆立貝同爽彈虎蝦❤️
帆立貝超大隻,食落有鮮味,面頭仲加左d牛油同黑椒作調味,食落好香口😛虎蝦夠新鮮同埋彈牙,都好值得試試☺️
🥢台式小食
呢度既台式小食令人懷念台灣既夜市💖有鹽酥雞、安平炸蚵卷、澎湖花枝排、梅山酥炸薯等等😋大大大推鹽酥雞‼️炸到好香脆入味,雞肉嫩滑~炸薯都好唔錯,面頭加左酸酸甜甜嘅梅粉,好惹味!
🥤飲品
大部分飲品都可以行出去雪櫃度拎😍除左有大路既各款汽水之外,仲可以揀樽裝冷泡茶同台式特飲(如冬瓜茶、百香果綠茶)🥤我飲左桂花烏龍同玄米茶,清清地有解膩作用☺️桂花烏龍仲有花香,飲落有少少回甘味❤️好飲~
🍦甜品
食到最後每人可以揀一款甜品💕居然係Häagen-Dazs雪糕😍另外仲有芋圓仙草,好滿足🥰
✔️✔️值得一讚係店員既服務態度啊😁
見你燒得耐,佢地會好主動走過黎幫你換新網,等d食物冇咁易痴底😁
整體上菜速度快,而且冇漏單👍👍