2023-06-02
最近想搬屋關係周圍去睇樓,將軍澳係其中一個地點,睇完一輪去附近商場行下順便醫肚,見到一間食泰國菜餐廳,門口有露天座位係一間寵物友善餐廳,加上入面環境又好chill就試下~🍞咖哩配蒜蓉包$53/5pcs真心性價比非常高!蒜蓉包牛油味十足!唔使點咖哩都好好食,依款咖喱比起黃咖喱味道淡少少,好處係唔會蓋過晒蒜香牛油味🐷串燒combo (3 串) 雞/牛/豬 $48可自選3串串燒,比起單串抵食,即叫即燒熱辣辣,揀咗2雞1豬,肉類醃得好入味加上惹味沙嗲醬,抵食!🦑泰式酸辣魷魚 $148大推!一定要食!醬汁係溫和減辣版生蝦刺身汁,酸味再重d加少少辣已經勁開胃,魷魚煮得剛剛好唔會過時好彈牙,仲有陣陣鮮味,另一驚喜係配菜嘅椰菜好甜,差d比佢搶哂風頭。坐坐下先知原來主廚係泰國人,唔怪之得醬汁咁出味~🥭芒果糯米飯 $58新鮮香甜芒果配搭軟熟糯米+紫米,糯米飯有d心機砌咗個心型,椰汁甜度適中唔會太甜🥥椰汁冰 $38大大杯夠哂清涼,椰汁味濃而不過甜,啱哂怕甜嘅我泰Grill📍地址:將軍澳唐俊街12號天晉匯一期地下G06號舖
🍞咖哩配蒜蓉包$53/5pcs
🐷串燒combo (3 串) 雞/牛/豬 $48
🦑泰式酸辣魷魚 $148
🥭芒果糯米飯 $58
🥥椰汁冰 $38
大大杯夠哂清涼,椰汁味濃而不過甜,啱哂怕甜嘅我
泰Grill
📍地址:將軍澳唐俊街12號天晉匯一期地下G06號舖