2023-09-20
【油尖旺區】【韓燒大叔】同事就嚟離開香港,等我把握時間好好咁同佢食多幾次飯。縱使天氣好差,落住傾盆大雨,我哋都照食。因為今次嚟試嘅呢間餐廳就係喺旺角站 E2 出口出面嘅友誠商業中心,所以就算冇帶遮都唔驚,跑過去最多二十秒左右。去到就食午市套餐,好想試嘅係 $118 嘅「人參雞湯配白飯」,我哋叫嘢食嗰陣,侍應都係咁話呢個正。的確,呢款人參雞香得嚟唔會太偏重個人參味,啱晒平時唔中意人參個味太大嘅朋友。個餐仲配三個小食,另包嘢飲同湯。嘢飲我揀「樂天忌廉溝鮮奶」大家知係點啦,個湯我試「泡菜豬肉湯」就好濃好夠味。而朋友就試 $88 嘅「紫菜包飯」揀咗配牛肉,都幾正,而佢飲「樂天蘆薈汁」就唔多講喇,反而佢話個「韓式蘿蔔湯」好夠味,幾好飲。兩個餐即係有六款小食,我哋試「傳統韓式泡菜」、「韓式小白菜」、「韓式薯仔」、「韓式白蘿蔔」、「韓式芽菜」同「韓式野菜粉絲」,各有特色,都幾好食,夾埋埋單價係 $227,以呢個咁方便嘅位置嚟講,係幾抵食喎。。。(地址:旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓)@uncle.siuuuuu#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodieth
(地址:旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓)
@uncle.siuuuuu
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #韓燒大叔 #韓國菜 #uncle.siuuuuu #人參雞湯配白飯 #樂天忌廉溝鮮奶 #泡菜豬肉湯 #紫菜包飯 #樂天蘆薈汁 #韓式蘿蔔湯 #傳統韓式泡菜 #韓式小白菜 #韓式薯仔 #韓式白蘿蔔 #韓式芽菜 #韓式野菜粉絲 #1am1143 #1ambackup