【油尖旺區】【如月居酒屋】同同事單獨食飯其實已經成為咗我嘅日常生活一部份,又講吓同遇星哥喺旺角試到好嘢嘅一次。大家都知道旺角係一個食肆林立嘅地區,要喺度搵嘢食,搵唔難,選擇最難。見到呢間日本嘢,就去試吓佢,其實都好方便,佢係好接近路口位,就坐低喇。見呢個 $298 嘅「晚市二人套餐」幾抵食,就同遇星哥一齊試吓。首先嚟個前菜「芥末牛舌」,芥末味幾濃,但又唔會搶到牛舌味。而「慢煮黑椒牛肉沙律」幾清新,牛肉又正,個組合幾夾。碟「炸雞軟骨」係即炸,熱辣辣又脆卜卜,點埋沙律醬勁邪惡呀。之後嘅「日式煮餃子」清清哋又簡單,味道都唔錯。主菜「三文魚海膽炒飯」由於三文魚同海膽都幾足料,所以食落鮮味十足。嘢飲方面,遇星哥試 $58 嘅「柑桔檸檬綠茶」,我試同價錢嘅「巨峰葡萄檸檬綠茶」,都係好飲嘅,喺旺角食到呢餐飯係幾好嘅。。。(地址:旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖)@kisaragi_izakaya#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious

(地址:旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖)

@kisaragi_izakaya

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #太子 #如月居酒屋 #Restaurant #晚市二人套餐 #芥末牛舌 #炸雞軟骨 #慢煮黑椒牛肉沙律 #日式煮餃子 #三文魚海膽炒飯 #柑桔檸檬綠茶 #巨峰葡萄檸檬綠茶 #1am1383 #1ambackup
2024-05-10