2023-10-31
得知呢間火鍋店非常有特色,首先可以換上古裝打卡,二來裝潢好似返咗古代入邊嘅宮廷感,連餐具都係古代嘅花款!叫咗個鴛鴦鍋,一個係成都口味,另一個係菌湯,非常推介菌湯,味道鮮甜美味,我同朋友忍唔住不停飲呢個湯😂另一款成都口味麻辣有後勁,個人覺得唔需要醬料都已經好夠味!仲有幾款打卡食品,首先係舊宮格,入邊有幾款海鮮、丸類、肉類等等,即係個賣相已經好吸引!另外推介鴨血,有氣孔係真材實料!Tina小郡肝腌料非常香辣惹味!串起一嚿嚿好方便拎!御用糖心糍粑作為甜品亦非常出色,要趁熱食更加香脆好味!而且紅糖漿清甜,唔怕膩~出邊有醬料區同埋生果任夾,店員服務都幾好,而且佢嘅玄米茶都好好飲,非常解辣~餐廳每個角落都非常打卡,食飽之後可以着住古裝影吓相幾有趣~⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 10/10CP值: 8/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
另外推介鴨血,有氣孔係真材實料!
Tina小郡肝腌料非常香辣惹味!串起一嚿嚿好方便拎!
餐廳每個角落都非常打卡,食飽之後可以着住古裝影吓相幾有趣~
味道: 8/10
服務: 8/10